Привиди на дорогах

04.11.2006

      Свято Хелловін — привід не тільки пожартувати й полякати сусідів, а й провести цілком серйозне дослідження на тему зустрічей із... привидами. Саме так вирішили у британській компанії «Тармак», яка займається будівництвом і ремонтом автодоріг, і провели серед водіїв опитування про надприродні явища, що траплялися їм на шляхах Об'єднаного Королівства. Результатом став своєрідний рейтинг найбільш «нечистих» шосе Британії.

      Як повідомляє сайт Channel4.com, перше місце посіла автомагістраль M6, що з'єднує центральну частину острова з північно-західною. За словами деяких автомобілістів, на цій дорозі можна зустріти римських легіонерів, привид загиблої жінки й навіть вантажівку-примару, яка «витає» над асфальтом і «притягує» машини в кювет.

      На другій позиції — дорога A9 у Шотландії. Ця траса стала улюбленою для потойбiчних лакеїв у перуках, а також сновид-коней і невідомого вершника вікторіанської епохи. Щодо інших регіонів, то там паранормальних явищ менше, хіба що деінде пси-примари й напівпрозорі діти.

      Працівники компанії «Тармак» знаходять для всіх цих феноменів цілком раціональне пояснення. Названі привиди аж ніяк не передислокувалися на дороги з британських замків. Просто такі видіння виникають у водіїв у зв'язку з туманом, який накриває дороги восени.