ХРОНІКА

04.11.2006
Хокей

      Першим голом у нинішньому сезоні НХЛ відзначився український захисник Олексій Житник. Його клуб «Нью-Йорк айлендерз» упевнено здолав сусідів із «Нью-Джерсі девілз» — 5:2. Досвідчений киянин провів на льоду 25 з половиною хвилин (найбільше серед польових гравців), тричі кидав по воротах Мартіна Бродера й заробив коефіцієнт корисності «+2».

      Команда Руслана Федотенка «Тампа-Бей» з таким самим рахунком обіграла на виїзді «Філадельфію». Наш форвард у зустрічі проти своїх колишніх одноклубників відзначився п'ятою в сезоні результативною передачею, відігравши на майданчику 19 хвилин. Також Федот зробив два кидки по воротах і напрацював на нульовий коефіцієнт «плюс-мінус».

      Клуби інших двох українців учора зранку за київським часом програли: «Торонто» — з рахунком 2:4 «Флориді» на виїзді (Понікаровський — 17,5 хв., 1 кидок, «0», 2 хв.), «Кароліна» — 0:4 «Монреалю» вдома (Бабчук — 16,5 хв., 1 кидок, «0»).

* * *

      Під час найближчої «заявочної» кампанії лави київського «Сокола» поповнить нападаючий Микола Сидоров, який виступав за команду минулого сезону, але не завжди потрапляв до заявки на матчі. Натомість до столичного АТЕКа перейшов форвард Антон Буточнов.

Футбол

      Краснодарська «Кубань», яку очолює український тренер Павло Яковенко, вигравши у матчі першого російського дивізіону у хабаровської «СКА-Енергії» з рахунком 3:1, за тур до фінішу чемпіонату оформила путівку до прем'єр-ліги. Цікаво, що до еліти вийшли й підмосковні «Хімки», з якими Яковенко працював до цього.

Баскетбол

      У своєму першому матчі регулярного чемпіонату НБА «Сакраменто кінгз» українського центрового Віталія Потапенка поступилися у Міннеаполісі «Міннесоті тімбервулвз» — 83:92. Єдиний представник нашої країни в заокеанському баскетболі за рішенням нового тренера «королів» Еріка Муссельмана на майданчик не виходив.

Олімпізм

      Позавчора відбулося засідання виконкому Національного олімпійського комітету України. На ньому прийняли рішення провести 23 листопада чергову ХХ звітно-виборчу Генеральну асамблею, головним питанням якої будуть вибори керівних органів — президента, віце-президентів, генерального секретаря, складу виконавчого комітету й ревізійної комісії. За статутом НОК, висувати кандидатів дозволяється не пізніше, ніж за 15 днів до початку асамблеї.