Мій підручник мене береже

01.11.2006

      Випадки стрілянини в американських школах так почастішали, що владі найбільшої у світі демократії вже ніколи виправляти ситуацію, забороняючи прокат жорстоких фільмів із пропагандою насильства, привчаючи дітей до чуйності й доброти тощо. Залишається принаймні намагатися якось огородити нащадків від шаленства їхніх же однолітків, які в найнесподіваніший момент можуть ухопитися за вогнепальну зброю.

      Так, скажімо, кандидат у шкільні інспектори однієї із середніх шкіл мiста Оклахома Білл Крозьєр запропонував боротися з озброєними нападами у школах за допомогою... підручників. Їх винахідливий дядечко запропонував робити куленепробивними. Крозьєр, колишній військовий, разом із кількома добровольцями провів експеримент з метою з'ясувати, наскільки звичайні американські підручники здатні захистити від вогнепальних поранень. Виявилося, що кулі з револьверів у них застрягають добре, тоді як проти штурмових гвинтівок книжки безсилі. Саме тому Крозьєр запропонував укріплювати обкладинки підручників пластинами з кевлару — матеріалу, який використовується у виробництві бронежилетів.

      Усе це, звісно, добре. Не ясно тільки, якою, на думку пана Крозьєра, реакцією має бути наділений школяр, аби під час нападу якогось психа із револьвером витягнути підручник і відбивати ним кулі...