Чоловік на всі сто

31.10.2006
Чоловік на всі сто

      Жінка повинна бути красивою і жіночною, а чоловік — розумним і мужнім. І якщо щодо першого твердження іще можна посперечатися (краса — це, звісно, добре, але за наявності жіночності й розуму її нестачу таки можна компенсувати), то друге, здається, беззаперечне. Ну кому потрібен представник сильної статі, якщо він тюхтій із протягами в голові?

      «Хто зі знаменитостей має найбільшу «чоловічність»?» — саме такою була тема найбільшого інтернет-опитування, проведеного сайтом AskMen.com.

      Участь у цьому дослідженні взяла рекордна кількість респондентів — близько мільйона інтернет-користувачів з усього світу! Спершу в переліку потенційних кандидатів на звання найбільш мужнього чоловіка світу було аж 15 тисяч претендентів, а критеріями оцінювання — насамперед такі якості, як харизма, інтелект і «внутрішня сила». Після першого туру залишилося тільки сто кандидатів. До фіналу ж пройшли тільки 49 «наймачовіших мачо». Головним із них, себто лідером опитування і володарем звання «наймужнішого чоловіка у світі», став актор Джордж Клуні. Саме його респонденти (а серед них, до речі, жінки становили меншість) назвали бездоганним прикладом справжнього чоловіка.

      Друге місце у рейтингу, мабуть, несподівано для багатьох, посів наречений співачки Бейонс, репер Джей Зі. «Бронзу» отримав британський мультимільйонер, засновник компанії «Вірджін» Річард Бренсон, який прославився завдяки своїм перельотам через Тихий океан на повітряній кулі, побив рекорд швидкості з перетинання Ла-Маншу на автомобілі-амфібії тощо.

      За межами «п'єдесталу» опинилися велосипедист Ленс Армстронг та американський дизайнер Том Форд, які посідають, відповідно, четверту й п'яту сходинки. Окрім них, до десятки увійшли кінопродюсер Джеррі Брукхаймер, актор Джонні Депп,  футболіст Девід Бекхем, забудовник хмарочосів у Флориді Хорхе Перес та колишній президент США Білл Клінтон.

      Серед інших помітних чоловіків у рейтингу також фігурують знаменитий гольфіст Тайгер Вудс (13-те місце), екс-прем'єр Італії Сильвіо Берлусконі (26-те), фронтмен групи U2 Боно (27), засновник комп'ютерної компанії «Еппл» Стів Джобс (29), чоловік Демі Мур Ештон Кетчер (36), Бенні Аффлек (42), режисер Мартін Скорсезе (46), а також гонщик Міхаель Шумахер, співак Джастін Тімберлейк та чоловік Брітні Спірз Кевін Федерлайн.