ХРОНІКА

31.10.2006
Бокс

      Українець Олександр Дмитренко успішно захистив титул інтерконтинентального чемпіона у суперважкій категорії за версією WBO. 24-річний боксер з Євпаторії вже на 54-й секунді поєдинку у Штутгарті змусив викинути білий рушник тренера 32-річного аргентинця Гонсало Базіля. Допомагав Дмитренку у куті рингу львів'янин Андрій Котельник, котрий свій пояс інтерконтинентального чемпіона WBA у вазі до 63,5 кг відстояв за тиждень до цього. До речі, Котельник заявив, що свій наступний двобій проведе за звання чемпіона світу проти француза Сулеймана Мбайе.

      Цього ж суботнього вечора на ринг у Штутгарті вийшов ще один українець — Тарас Біденко. У бою за титул інтерконтинентального чемпіона у суперважкій категорії за версією WBА йому протистояв 43-річний німець Андреас Сідон. Важкою цю «зустріч» для нашого земляка ніяк не назвеш, хоча побиття «пенсіонера» розтяглося аж на дев'ять раундів.

Велоспорт

      Україна заявила до Міжнародного союзу велосипедистів (UCI) першу професіональну національну команду. Її кістяк складуть українці: чемпіон світу в гонці за очками Володимир Рибін, Максим Поліщук, Олександр Поливода, Денис Костюк, Юрій Агарков і Ростислав Михайлов. Тренуватимуть спортсменів Микола Мірза і Сергій Степаненко. «Синьо-жовта» команда матиме право виступати в «Європа-турі» і братиме участь у гонках на території Франції, Італії, Росії, Польщі, Англії, США й Австралії.