Відскочили

31.10.2006
Відскочили

Олексія Понікаровського вітають з четвертим голом у сезоні. (Фото РЕЙТЕР.)

      Минулої п'ятниці чемпіон України вперше в рідних стінах зустрічав новачка білоруських першостей — жлобинський «Металург». Попри те, що ця команда лише з'явилася у чемпіонаті, до комплектації кадрів її творці підійшли більш серйозно, ніж керівництво київського «Сокола». Принаймні гості з півдня Білорусі перебувають у «зоні «плей-оф», про яку українському колективу, схоже, варто забути.

      У першому матчі сезону суперники у Гомелі розійшлися миром — 2:2. Тим результатом більше задоволені були номінальні господарі (їхній льодовий палац у Жлобіно ще добудовують), які набрали історичне перше очко. Цього разу результат вийшов таким самим, але тепер щасливими від нічиєї мають бути кияни. На ковзанці «Авангард» вони зробили лише 20 кидків по воротах суперника, тоді як «Металург» — аж 39. Добре, що надійно на останньому рубежі діяв воротар Вадим Селіверстов та двічі вдало завершував комбінації кращий бомбардир «Сокола» у цьому сезоні Олександр Матвійчук. На рахунку 31-річного форварда наразі вісім голів і дев'ять результативних передач.

      Цікаво, що за білоруським календарем наступний двобій кияни завтра проведуть знову проти «Металурга», й знову вдома. У вчорашньому турі «соколята» відпочивали, тоді як жлобинці перед другим за шість днів приїздом до Києва билися з «Гомелем».

 

ТАБЛО

Відкритий чемпіонат Білорусі. Екстра-ліга

      22-й тур. «Керамін» — «Брест» — 4:3, «Хімволокно» — «Німан» — 3:1, «Вітебськ» — «Динамо» — 1:4, «Хімік-СКА» — «Юність» — 5:1, «Сокіл» — «Металург» — 2:2 (1:0, 1:2, 0:0, 0:0; шайби: Матвійчук, 3, 30 (більш.) — Калачов, 23 (більш.); Федоров, 26 (більш.)).

      Турнірне становище: «Керамін» — 41 (20 матчів), «Динамо» — 40 (19), «Хімволокно» — 36 (19), «Хімік-СКА» — 33 (20), «Юність» — 32 (19), «Німан» — 29 (20), «Гомель» — 28 (20), «Металург» — 24 (19), «Вітебськ» — 22 (20), «Сокіл» — 13 (18), «Брест» — 7 (20).

 

А ТИМ ЧАСОМ У НХЛ...

      Цих вихідних українці знову взяли активну участь у матчах регулярного чемпіонату. У суботу «Кароліна» Антона Бабчука реваншувалася за поразку 1:5 у попередньому матчі «Тампі-Бей» Руслана Федотенка — 6:4. Захисник Бабчук у складі господарів відзначився другою гольовою передачею в сезоні, а п'ята шайба Федота «блискавок» не врятувала. Обидва українці відіграли по 15 з половиною хвилин, Антон зробив два кидки, Руслан — один.

      Цього ж дня четвертим голом відзначився нападаючий «Торонто» Олексій Понікаровський. Українець відкрив рахунок у канадському протистоянні з «Монреалем», а його «кленові листки» перемогли у серії булітів — 5:4. За 20 хвилин Понік зробив аж шість кидків — найбільше в команді.

      Український захисник Олексій Житник провів 25 хвилин на майданчику в Нью-Йорку, де його «Айлендерс» також по булітах здолали «Флориду» — 4:3. Учора зранку за київським часом «Тампа-Бей» вдома поступилася «Сан-Хосе» (2:4). Федотенко за 22 хвилини на льоду відзначився лише малим штрафом.

      Після десяти рекордних перемог на старті нарешті програв «Баффало», який на домашній арені за булітами поступився «Атланті» — 4:5.