ХРОНІКА

28.10.2006
Футбол

      Захисник київського «Динамо» Владислав Ващук, який у середу в кубковій грі проти ФК «Харків» вперше вийшов на поле після травми, наступного дня був прооперований у клініці Ярослава Лінька. Нагадаємо, що вже на 12-й хвилині гри у Харкові Ващук зазнав ушкодження. «Якщо так можна сказати, у мене «заклинило» праве коліно, — пояснив Влад у коментарі офіційному сайту «Динамо». — Операція вважається нескладною. Я вже пересуваюся без сторонньої допомоги, через три дні планую виписатися з лікарні. Загадувати — справа невдячна, але якщо все буде йти за планом, через тиждень почну тренування за індивідуальною програмою. Сподіваюся: повернуся в загальну групу ще до закінчення нинішнього футбольного року».

* * *

      Берлінській «Герті» присудили перемогу в незавершеному матчі 1/16 Кубка Німеччини проти «Штутгартер кіккерз». Нагадаємо: столичний клуб вигравав — 2:0, коли на 81-й хвилині гра була перервана після того, як у бокового арбітра кинули пластиковим стаканом із пивом і той не зміг продовжити роботу.

* * *

      Завтра в Буенос-Айресі відкриють пам’ятник легендарному аргентинському футболістові Дієго Марадоні. Статуя з цементу й бронзи висотою понад три метри стоятиме на території музею рідної команди Дієго — «Бока хуніорз», що на стадіоні «Бомбонера».

      Цікаво, що саме зараз Федерація футболу Гондурасу зробила Марадоні пропозицію очолити збірну цієї країни.

Фігурне катання

      Новий сезон у фігурному катанні вчора вранці за київським часом стартував турніром «Гран-прі США». Утім на цих змаганнях не заявлено нікого з українських фігуристів. За результатами обов'язкової програми серед танцювальних пар, перше місце посідає болгарський дует Денкова/ Ставійськи, у чоловіків лідирує японець Нобунарі, поміж спортивних пар лідирують два американські дуети, Іну/Болдуїн та Нарі На/Лефтеріс.