Таємна вечеря грошових мiшкiв

26.10.2006
Таємна вечеря грошових мiшкiв

Суркісу й Ахметову є про що поговорити. (Фото з сайту «Українська правда».)

      Позавчора у готелі «Київ», що перебуває на балансі Верховної Ради й розташований навпроти парламенту, за ініціативи ПФЛ відбулася зустріч керівників українського футболу. Крім президентів ФФУ Григорія Суркіса й ПФЛ — Равіля Сафіулліна, участь у ній взяли представники всіх клубів вищої ліги: Абдинов і Курганський («Металург» (З)), Ахметов і Колесников («Шахтар»), Бойко («Іллічівець»), Данилов («Харків»), Димінський («Карпати»), Жеваго («Ворскла»), Журавський від столичної мерії («Арсенал»), Коломойський («Дніпро»), Куніцин («Таврія»), Марус («Чорноморець»), Тарута й Мкртчан («Металург» (Д)), Петров («Сталь»), Поліщук («Кривбас»), Ігор Суркіс («Динамо»), Шпичка («Зоря»), Ярославський («Металіст»).

      Як повідомила прес-служба ПФЛ, нарада, на якій обговорювали насущні проблеми нашого футболу, тривала понад чотири години. Говорили, звісно, не лише про футбол, — «по факту» журналісти цікавилися в олігархів, якi зібралися в одному місці «всім скопом», і бізнесом, і політикою, і ціною на газ. Але провідною, звісно, була тема «спорту номер один».

      «Керівники та власники клубів погодилися, що сьогоднішніх зусиль, спрямованих на залучення вболівальника на стадіони, замало. Є цілий комплекс проблем, що не може влаштувати жодного з учасників зустрічі», — розповідає Равіль Сафіуллін — перша особа відомства, яке проводить чемпіонат. Висловлювалися різні думки, зокрема й щодо зміни схеми проведення чемпіонату, внесення доповнень до регламенту, підвищення якості суддівства, більш ефективної комерційної роботи. Зрештою, інформує глава ПФЛ, було вирішено створити робочу групу, яка у 30-денний термін підготує пропозиції щодо підвищення рівня чемпіонату, його спортивної, соціальної та маркетингової привабливості. «Уже 24 листопада ми зберемося у такому ж складі та вислухаємо представників цієї групи», — зазначає Сафіуллін.

      До робочої групи, крім нього, увійшли пп. Данилов, Димінський, Куніцин і Поліщук. Крім того, кожен клуб вищої ліги має право делегувати до її складу свого представника.