ХРОНІКА

20.10.2006

Шашки

      Унічию завершилася друга партія київської частини матчу за звання чемпіонки світу зі стоклітинкових шашок між українкою Дариною Ткаченко й росіянкою Тамарою Тансиккужиною (гостя з Башкирії грала білими). Таким чином, рахунок у другому сеті став 1,5:0,5 на користь Ткаченко.

Хокей

      Чемпіонат України. Вища ліга.

2-й тур (повторні матчі). СДЮШОР «Сокіл» - «Дніпровські вовки» - 0:3 (0:1, 0:1, 0:1; Гнилицький, В. Торяник - 2), АТЕК - «Сокіл» - 5:0 (3:0, 2:0, 0:0; шайби: Млинченко, Синьков, М. Фадєєв, Малашенко - 2), «Компаньйон» - «Беркут» - 2:6 (0:0, 1:2, 1:4; шайби: Руфанов, Гняздовський - Савицький, Гаврилюк, Толкунов - 2, Ісаєв, Проценко).

      Турнірне становище: «Беркут» - 12, АТЕК - 11, «Дніпровські вовки» - 7, «Сокіл», «Компаньйон» - 3, СДЮШОР «Сокіл» - 0.

* * *

      НХЛ. Невдало провів учорашній матч за «Торонто» українець Олексій Понікаровський. Його команда програла в Денвері «Колорадо» (1:4), а киянин за 14 хвилин на льоду напрацював на коефіцієнт корисності «-2», одного разу кинув по воротах Петера Будая й заробив малий штраф. Ще в одному поєдинку дня «Піттсбург» поступився вдома «Нью-Джерсі» (1:2), а дебютним голом у НХЛ за господарів відзначився російський новачок Євген Малкін.

Бокс

      На Кубку світу у Баку збірна України у середу була нещадно бита російськими боксерами. У 11 вагових категоріях єдину перемогу «синьо-жовтим» приніс Георгій Чигаєв (до 48 кг), який змусив суперника викинути білий рушник після другого раунду. Проте в інших 10 боях успіх святкували представники Росії, щоправда, Віталій Волков, Олександр Ключко й Олександр Усик на ринг вийти не змогли взагалі, і їм зарахували поразки. Побував у нокауті і срібний призер чемпіонату світу Ісмаїл Сіллах, хоча на момент зупинки бою українець вів за очками. У групі В нашим хлопцям належить провести ще один матч - із китайцями.

Футбол

      ФІФА опублікувала новий рейтинг-лист національних команд. Збірна України залишилася на 13-му місці (1054 пункти). Поразка від шотландців коштувала французам другого рядка списку (1483), на яке після виграшу в України й Грузії піднялися чемпіони світу італійці (1540). Інші наші суперники по відбору на Євро-2008 посідають такі позиції: Шотландія - 25-та (+9 місць у порівнянні з вереснем), Литва - 70-та (+3), Грузія - 98-ма (-5), Фарерські острови - 185-ті (-6).

      На чолі рейтингу незмінно розташовуються «чарівники м'яча» бразильці (1560). До десятки кращих також входять збірні Аргентини, Англії, Німеччини, Голландії, Чехії, Португалії й Іспанії.