Вони літають - ми пролітаємо

20.10.2006
Вони літають - ми пролітаємо

Китайські гімнастки демонструють шалені піруети.

      Як уже писала «УМ», у п'ятницю, 13-го, у данському місті Орхус відкрився 39-й чемпіонат світу. З суботи до понеділка тривали кваліфікаційні змагання, у вівторок медалі в командному заліку розіграли чоловіки, а в середу цим самим зайнялися й представниці прекрасної статі.

      Україну в Данії представляють Аліна Козич, Валерія Максюта, Марина Проскурина, Дарина Згоба, Ольга Щербатих, Марина Костюченко та Ірина Краснянська. До фіналу наші дівчата вийшли з третім результатом, але бодай підтвердити його у вирішальний момент не зуміли. Найкраще українки виступили на поперечині - третє місце, найгірше - в опорному стрибку, де були сьомими серед вісімки фіналістів. На колоді українська команда стала п'ятою, а у вільних вправах на килимі - шостою. У підсумку дівчата під синьо-жовтим прапором посіли загальне п'яте місце (174,250 бала), пропустивши вперед збірні Китаю (182,200), США (181,350), Росії (177,325) та Румунії (175,450). Господарі майбутньої Олімпіади продемонстрували справді високий рівень майстерності, вразили суддів неймовірними перельотами й заслужено отримали «золото». А от нашим дівчатам до повторення успіхів Лілії Подкопаєвої «летіти» ще дуже далеко...

      До фіналу в абсолютній першості пробилися 17-річна Згоба з Івано-Франківська (15-й результат у кваліфікації) й 19-річна киянка Козич (24-й). Лише дві українки претендуватимуть на медалі й на окремих снарядах. На колоді виступлять 19-річна Краснянська з Черкас і 18-річна луганчанка Щербатих, які у кваліфікації продемонстрували другий і шостий результати. Іра Краснянська спробує поборотися за нагороду й на поперечині, де у відборі стала третьою. Крім того, Ольга Щербатих, не потрапивши до вісімки кращих у вільних вправах й опорному стрибку, перебуває серед трійки запасних на кожному з цих снарядів.