НОВИНИ ПЛЮС

20.10.2006

Протестанти

      Учора міліція запобігла акту самоспалення під стінами Верховної Ради. Микола Білошанський із Полтавщини хотів у такий спосіб привернути увагу народних депутатів до своїх проблем. Біля огорожі навпроти центрального входу до парламенту він облився бензином і намагався себе підпалити, повідомляє УНІАН. Правоохоронці оперативно на це зреагували і загасили полум'я. У Білошанського опік правої руки.

* * *

      Правоохоронці поки не порушують кримінальну справу стосовно фермера з Миколаївщини Сергія Архипова, який позавчора із гранатою в руках вимагав під будівлею Генпрокуратури зустрічі з міністром Луценком. За повідомленням співробітників МВС України, з Архиповим зустрівся перший «зам» керівника міліцейського відомства Володимир Євдокимов. Вони домовилися з'ясувати обставини та причини, які підштовхнули Архипова на такий крок.

Кадри

      Перший заступник голови Центральної виборчої комісії Микола Мельник подав у відставку. Учора Верховна Рада прийняла рапорт і достроково припинила його повноваження. «За» проголосувало 368 народних депутатів із 437 зареєстрованих у залі.

      Колишній голова київського УБОЗу Валерій Гелетей очолив головну службу з питань діяльності правоохоронних органів секретаріату Президента.

      Кабінет Міністрів призначив директором Держдепартаменту з питань банкрутства Ірину Череповську, а Володимира Петрука звільнив із посади заступника голови правління НАК «Нафтогаз України» (за власним бажанням).

Нагороди

      Президент України Віктор Ющенко нагородив орденом князя Ярослава Мудрого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета (в миру - Михайла Денисенка) та редактора польскої «Газети виборчої» Адама Міхника. Святійшому главі УПЦ КП вручено орден ІІ ступеня - «за визначний особистий внесок у розбудову Помісної православної церкви в Україні, багатолітню церковну діяльність в утвердженні ідеалів духовності, милосердя і міжконфесійної злагоди в суспільстві», а Міхнику - ІІІ ступеня - «за визначний особистий внесок у розвиток двосторонніх українсько-польських відносин, громадянську мужність у відстоюванні ідеалів свободи і демократії».

Наїзди

      Кримські комуністи повідомили, що вчора на їхнього соратника, 19-річного Максима Єременка, було скоєно напад. Він брав участь у акції «Крим - Антинатовський плацдарм». Осередок КПУ повідомляє, що на Максима напало троє зловмисників, коли той робив обхід наметового містечка, називає винними «прозахідні пронатовські сили».

Тюрма і воля

      Верховна Рада 403 голосами внесла зміни до закону про застосування амністії. Коли документ набуде чинності, амністія не зможе застосовуватися до осіб, які мають дві і більше судимостей за вчинення умисних, тяжких або особливо тяжких злочинів, а також до осіб, яких засуджено за вчинення умисного, тяжкого або особливо тяжкого злочину, які відбули менше половини призначеного вироком суду основного покарання та не переведені до дільниці соціальної реабілітації.

  • У Верховній Раді оголошено перерву

    Після ранкових голосувань щодо програми діяльності уряду та законопроекту про пропорційну виборчу систему відбулося екстрене засідання фракції “Наша Україна”. >>

  • Почати знизу

    Доки український парламент, попри майданні обіцянки, не поспішає саморозпускатися, а ідея загальної децентралізації влади лишається в проектах, політики місцевого рівня вирішили взяти ініціативу в свої руки і почати ділитися досвідом та налагоджувати співпрацю з колегами, не чекаючи вказівок згори. >>

  • Вiдставили до лiкарнi

    Прокурор Черкаського району Руслан Олійник, він же син екс-мера Черкас і відомого народного депутата України Володимира Олійника, нині у реанімації. Туди він потрапив після того, як районну прокуратуру пікетували черкаські активісти, вимагаючи його відставки. >>

  • «УДАР» коліном

    Верховна Рада, котра ніяк не зважиться на «суїцид», помалу викликає гостре роздратування у найбільш палких прихильників дострокових парламентських виборів. Цього тижня із незвичною для себе різкою риторикою виступив депутат від «УДАРу» Павло Розенко, котрий заявив наступне: «УДАР» наполягатиме, щоб на одному з перших засідань через два тижні було все-таки проголосовано постанову (про саморозпуск), яка була підписана трьома політсилами... >>

  • Морозу відріжуть зв'язок,

    Як уже повідомлялося, спікер розпущеного парламенту Олександр Мороз планує скликати 4 вересня сесію ВР. На заваді цьому можуть стати досить цікаві чинники. >>