Удома лише стіни й допомагають

19.10.2006
Удома лише стіни й допомагають

Кращі майстрині шашок тепер грають у Києві. (УНІАН.)

      Чемпіонати світу в Україні відбуваються не так часто, тому вельми неприємним фактом є ігнорування події такого рівня нашими ЗМІ. Телевізійники зациклилися на футбольній Лізі чемпіонів і за розгромами київського «Динамо» не бажають помічати матч за світову шашкову корону серед жінок, який відбувається у Києві за участі українки.

      22-річна Дарина Ткаченко виграла у росіянки Тамари Тансиккужиної в Якутську перший сет «матчу століття», як його охрестили наші північно-східні сусіди. Позавчора суперниці розпочали другу третину свого протистояння вже в столиці України. Вісім завершальних партій матчу зі стоклітинкових шашок проходитимуть в актовому залі Національного університету фізичного виховання й спорту України. І якщо на церемонію відкриття зібралося чимало народу, то за першою з чотирьох партій другого сету стежило всього два десятки любителів шашок.

      А подивитися було на що. Принаймні привід порадіти - значно більший, ніж футболісти, - студентка Київського університету ім. Тараса Шевченка дала. Майже шість годин розумової дуелі на користь Дарини, яка змусила суперницю скласти зброю на 74-му ході. Напруги поєдинку не витримав навіть електронний годинник, який зламався, і суддя Ян Котек змушений був його замінити.

      Таким чином, Ткаченко вийшла вперед у другому сеті. Чемпіонкою стане та з дівчат, яка переможе у двох сетах із трьох.