Хірург купить викрутку. Недорого

18.10.2006

      В анекдотах про хірургів та карикатурах на представників цієї професії вельми часто зустрічаються такі інструменти, як пилка-ножівка, молоток тощо. Це, звісно, гумор. А ось англійському лікареві Пітеру Моббсу днями під час хірургічної операції знадобилася... викрутка. Її шукали дуже довго, і впродовж усього цього часу хворий лежав на операційному столі...

      Операція полягала у видаленні металевої пластини з руки пацієнта (він цю руку колись зламав, а тепер вона загоїлася). Пластина була прикріплена за допомогою гвинтів. Однак от біда: в Англії у таких випадках користуються звичайними гвинтами та викрутками з прямим кінцем, а цьому хворому залізяку вставляли десь за кордоном, тож застосували гвинтики з зіркоподібними шапками - у вигляді літери «х».

      Хірургові, котрий уже розітнув тканини руки, не залишалося нічого іншого, як відправити асистента у найближчий магазин господарчих товарів. Медбрат виявився вельми проворним і повернувся вже через 30 хвилин із потрібним інструментом, придбаним за 2,5 фунта стерлінгів. Після цього, інформує сайт «Делфі», лікар стерилізував викрутку й успішно відкрутив потрібні йому кріплення.

      «У хірурга був вибір: або відмовитися від продовження операції, або терміново знайти потрібний йому інструмент. І Моббс ухвалив правильне рішення», - похвалив хірурга головлікар. Від так Пітер отримав аж дві подяки за професіоналізм та кмітливість: від керівництва свого шпиталю та пацієнта, котрий після операції почувається чудово.