Коханка ціною в 10 мільярдів

18.10.2006
Коханка ціною в 10 мільярдів

      У світі мільярдерів - сенсація: дружина найбагатшого чоловіка Росії, «губернатора» Чукотки і власника англійського футбольного клубу «Челсі» подала на розлучення. Звісно, навіть серед багатих подружжів із мільярдними статками трапляється всяке, однак сума відступних, які 39-річна Ірина Абрамович може відсудити у свого знаменитого чоловіка, зашкалює за всі мислимі межі: 5,5 мільярда фунтів, себто близько 10 мільярдів доларів! Це може стати абсолютним рекордом - попередній становив «лише» 1 мільярд.

      І жінка таки має на цю частку, яка становить близько половини статків олігарха, неабияке право. Адже за 15 років щасливого шлюбу Ірина (яка, до речі, є другою офіційною дружиною Абрамовича) народила своєму товстосуму-чоловікові п'ятьох дітей, підтримувала його в усіх починаннях і справді створювала сімейний затишок. Узагалі їхня пара вважалася чи не найідеальнішим подружжям «вищого світу». Як тільки випадала вільна хвилина, Ірина з Романом проводили її разом, і багатій дуже часто радився зі своєю «половинкою» перед тим, як ухвалювати важливі рішення.  Недарма ж кілька днів тому Ірина Абрамович увійшла до десятки найвпливовіших блондинів та блондинок Великої Британії. Щоправда, останні кілька років стосунки Ірини й Романа переживали не найкращий період: мільярдер захопився політикою й футболом і став приділяти родині значно менше часу, ніж раніше.

      Папараці вже давно з'ясували, що мiж Абрамовичами пробiгла не якась чорна кицька, а  модель  Дарія Жукова - колишня подружка  російського тенісиста Марата Сафіна. Із цією довгоногою кралею 40-річний Роман Абрамович останнім часом майже не розлучається. А Дарію, схоже, анітрохи не бентежить, що її багатющий кавалер на 17 років старший і має велику сім'ю.

      За iнформацiєю британських ЗМI, для захисту своїх інтересів Ірина вже найняла найкращих адвокатів Об'єднаного Королівства. Водночас сам Абрамович у заявi для преси спростував той факт, що хтось iз їхнього подружжя подає на розлучення.