Чорненький Білала

18.10.2006
Чорненький Білала

У збірній України вже є темношкірий гравець. (з сайту ФФУ.)

      Поки у національній футбольній команді час від часу порушують питання про натуралізацію кого-небудь з іноземних гравців, що виступають в українському чемпіонаті, темношкірі спортсмени вже захищають честь синьо-жовтого прапора в інших видах спорту. Найяскравіший приклад - маріупольський боксер Ісмаїл Сіллах, який на останньому чемпіонаті світу здобув для України срібну медаль. А, скажімо, у спортивній гімнастиці відточує майстерність Мірабелла Ахуну.

      Але «діти різних народів» можуть стати явищем і у футбольній дружині України. Варто лише дорости. Так, «афроукраїнець» помічений у складі юнацької збірної, складеної з гравців віком до 17 років, якою керує Юрій Калитвинцев. Це Роланд Рассел Білала - атакуючий півзахисник, один із лідерів київського «Динамо», команди хлопців 1990 року народження. 16 років йому виповниться лише в грудні, але Роланд уже встиг звернути на себе увагу на міжнародних турнірах, зокрема, на «Кубку «Сконто» у Ризі й Меморіалі Брагіна в Донецьку. За оцінками фахівців, темненький хлопчина вирізняється гарною технікою і нестандартним мисленням.

      Як повідомляє сайт Football.ua, батько Роланда - виходець з Конго, мати - українка. Народився хлопець у Запоріжжі, а на батьківщині свого батька ніколи не бував.