Спілкуймося мовою тіла

18.10.2006
Спілкуймося мовою тіла

Свiй фестиваль Лiлiя Подкопаєва проводить ушосте.

      Глядачі, які прийдуть у столичний Палац спорту цієї суботи, стануть свідками ультрасучасного шоу - вже шостого за ліком Міжнародного фестивалю «Золота Лілія». На присвяченій цій події прес-конференції генеральний директор телеканалу «Інтер» Сергій Старицький зауважив, що стабільність - ознака майстерності. Йдеться про те, що організаторка фестивалю, олімпійська чемпіонка Лілія Подкопаєва вже шостий рік поспіль успішно популяризує спорт серед молоді.

      Фестиваль від Лілії є, по суті, постановкою міжнародного рівня, в якій представлені акробатика, аеробіка, батут, бодібілдинг, гімнастика, єдиноборства, спортивні танці, балет, цирк, фітнес і ще чимало цікавого. Суто спортивні турніри зі згаданих видів спорту збирають обмежений контингент публіки, а ось Подкопаєва забезпечує аншлаг для такої «збірної солянки» в Палаці спорту.

      «Спорт потрібно показувати цікаво, щоб у глядачів розширювався світогляд», - каже сама Лілія Подкопаєва. За її словами, «всі номери нашого проекту об'єднує мова тіла». Нині ця «мова» має ще одну пікантну ознаку: уславлена спортсменка чекає первістка й перебуває на восьмому місяці вагітності, що не заважає їй займатися оргпитаннями фестивалю разом із чоловіком Тимофієм Нагорним. Якщо народиться дівчинка - сестричка для Вадимка (його, як відомо, Ліля й Тимофій всиновили з інтернату), - її назвуть Кароліною: на честь Ані Лорак, яка виконує гімн фестивалю.

      Організатори нагадують, що минулого року глядачі побачили на «Золотій Лілії» 50 (!) олімпійських чемпіонів, а загалом у святі взяли участь понад 500 спортсменів та артистів із 12 країн. Тоді легенда спортивної гімнастики Лариса Латиніна не змогла стримати сліз, коли зал стоячи вітав її оплесками. Нині, засвідчує Тимофій Нагорний, традицію відзначення легенд спорту спеціальними призами буде збережено, але ім'я лауреата збережеться в таємниці до самого нагородження - для інтриги.

      Це ж стосується і самої програми суботнього вечора, оскільки подібні вистави краще дивитися, ніж переповідати їх зміст. Традиційно  глядачі побачать унікальні виступи, і дещо стане для багатьох справжнім відкриттям. Скажімо, до нас приїде чоловіча національна збірна Японії з... художньої гімнастики, збірна Кореї з таеквондо, багаторазова чемпіонка світу з карате британка Хлоя Брюс, національний танцювальний колектив із Грузії «Лашкарі», балет Даниїла Сімкіна (Німеччина), феноменальний китайський балет на плечі Pas de Duex, чемпіони світу з акробатики з Росії, унікальний дует циркових артистів «Зірки жердини» (Франція), ще один акробатичний дует зі США «Алексіс бразерс» та багато інших.

      Лілія Подкопаєва так подає ідею свого фестивалю: «До цього проекту ми залучаємо сильних і мудрих людей, які досягли в спорті найвищих вершин, подолали тривалий і нелегкий шлях до успіху. Саме вони здатні вплинути на сучасне покоління молоді. А діти, які завдяки побаченому переступлять поріг спортзалу і потраплять до досвідченого тренера-педагога, вже не матимуть часу на негатив вулиці».

      Ліля, певно, знає, що каже. Цього року вона, як Посол доброї волі ООН, уже провела акцію «Хай завжди буду я», зібравши на лікування ВІЛ-інфікованих дітей близько 100 тисяч доларів. Свою енергійність мужня спортсменка пояснює за допомогою улюбленої цитати зі Святого Письма: «Віра без справ мертва».