ХРОНІКА

17.10.2006

Шашки

      Українка Дарина Ткаченко виграла у Якутську перший із трьох сетів матчу за звання чемпіонки світу зі стоклітинкових шашок. Після того як чотири «основні» партії протистояння з росіянкою Тамарою Тансиккужиною завершилися миром, відбулися дві додаткові зі скороченим контролем часу. Білими Ткаченко виграла, а чорними завершила партію внічию.

      У неділю суперниці перебралися до Києва, де сьогоднi розпочато другий сет.

Шахи

      Абсолютним чемпіоном світу став 31-річний росіянин Володимир Крамник. У матчі за об'єднану шахову корону в Калмикії він переграв болгарина Веселіна Топалова. Дванадцять партій з класичним контролем часу принесли нічийний підсумок - 6:6. А в чотирьох додаткових - на швидкому «тай-брейку» Крамник двічі виграв, одного разу програв і одну партію звів унічию. У підсумку - 2,5:1,5 (або 8,5:7,5) на його користь.

Гандбол

      Чемпіон України - запорізький «Мотор» - не зумів подолати другий кваліфікаційний раунд Ліги чемпіонів, поступившись норвезькому клубу «Б'ясен ХВ Еліт» за сумою двох матчів - 31:35 і 29:26. Українська жiноча команда, аби заощадити кошти, вирішила обидві зустрічі провести у Тронхеймі, за що й поплатилася путівкою до групового турніру. Тепер «Мотор» продовжить виступ у Кубку ЄГФ.

      А от у чоловічій Лізі чемпіонів краща команда України, «Портовик» із Південного, здобула першу перемогу у групі Н, обігравши на виїзді австрійський «Брегенц» iз рахунком 22:20. В іншому матчі цього квартету іспанський «Вальядолід» переграв французький «Монпельє» (35:24).

      Турнірне становище після трьох турів: «Вальядолід» - 6, «Монпельє» - 4, «Портовик» - 2, «Брегенц» - 0.

      Ужгородські «Карпати» пробилися до третього раунду жіночого Кубка виклику. Українки приймали груповий турнір у рідних стінах, де здолали французький «Флері лез Обре» (26:24) і турецький «Ускюдар» (30:24).

Футзал

      Донецький «Шахтар» впевненою перемогою завершив основний раунд Кубка УЄФА, що проходив у Будапешті, і вийшов до так званої «елітної» стадії турніру головного клубного турніру Європи з міні-футболу. Підопічні Олега Солодовника почергово здолали молдовську «Толігму» (6:1), латвійську «Рабу» (3:0) й угорський клуб «Геделе» (11:0).

Легка атлетика

      Українка Рима Дубовик стала переможцем Балтиморського марафону у Чикаго, встановивши при цьому рекорд траси - 2 год. 35 хв. 45 сек.

Бокс

      Збірна України у своєму першому матчі на Кубку світу в Баку розбила команду Африки з рахунком боїв 10:1. Наступними нашими суперниками по групі будуть збірні Росії й Китаю.

Теніс

      Чоловічій і жіночий фінали на турнірі «Кубок Кремля» із загальним призовим фондом 2,34 млн. доларів у Москві виявилися суто російськими. У жінок Ганна Чакветадзе переграла Надію Петрову (6:4, 6:4), а Микола Давиденко - Марата Сафіна (6:4, 5:7, 6:4).

Відзнака

      Учора Національний олімпійський комітет нагородив кращих спортсменів України за підсумками вересня. Ними названі чемпіони світу з боротьби Ібрагім Алдатов і Володимир Шацьких.