Підживлені «Енергією»

17.10.2006

      Київський «Сокіл» хоч і переживає зараз серйозні фінансові та кадрові проблеми, та все ж зумів удруге у своїй історії подолати чвертьфінальний раунд Континентального кубка. Чемпіони України виграли груповий турнір у литовському місті Електренай.

      У п'ятницю й суботу українська команда, що була одним із двох явних фаворитів групи Е, розім'ялася на сербському «Партизані» й місцевій «Енергії», а в неділю виграла вирішальний матч за єдину путівку до наступного раунду в латвійського клубу «Рига-2000».

      Нагадаємо, що рижани минулого сезону посіли третє місце у відкритому чемпіонаті Білорусі, але нині вони не є такими вже грізними. У міжсезоння «Рига» втратила кількох лідерів і посідає лише четверту позицію у поточній першості своєї країни. Після двох періодів зустрічі давніх суперників «Сокіл» поступався прибалтам з рахунком 1:2. Але вдала реалізація чисельної більшості в заключній 20-хвилинці дозволила підопічним Олександра Сеуканда відсвяткувати перемогу. Хоча їх улаштовувала й нічия.

      Півфінальний раунд Континентального кубка відбудеться за місяць у Мінську. Суперниками «соколят» будуть місцева «Юність», казахстанський «Казахмис» та австрійський «Ред буллз».

      Результати матчів у групі Е: «Сокіл» - «Партизан» (Белград, Сербія) - 11:0 (4:0, 5:0, 2:0; шайби: Панченко - 3, Бобровников, Бобкін - по 2, Матвійчук, Бондарєв, Сидоров, Кириченко), «Рига-2000» (Латвія) - «Енергія» (Електренай, Литва) - 8:3, «Рига-2000» - «Партизан» - 8:0, «Сокіл» - «Енергія» - 10:1 (5:0, 3:0, 2:1; шайби: Бобкін - 3, Шевченко - 2, Бобровников, Бондарєв, Сидоров, Благий, Матвійчук - Шлікас), «Партизан» - «Енергія» - 4:6, «Сокіл» - «Рига-2000» - 3:2 (0:1, 1:1, 2:0; шайби: Матвійчук, 21 (більш.); Лясковський, 49 (більш.); Ємельяненко, 55 (більш.) - Ігнатович, 16 (більш.); Жалтовскіс, 40).

Підсумкове становище:

                              М     В           П     Ш     О

1. «Сокіл»              3     3           0     24-3  9

2. «Рига-2000»      3     2           1     18-6  6

3. «Енергія»            3     1           2     10-22 3

4. «Партизан»         3     0           3     4-25  0

А ТИМ ЧАСОМ...

НХЛ

      У чергових матчах за океаном зіграли всі чотири українські легіонери. Після чотирьох поразок на старті чинний володар Кубка Стенлі - «Кароліна харікенс» - двічі виграв у гостях. У п'ятницю команда Пітера Лавіолетта за секунду до фінальної сирени вирвала три очки у «Атланти» (4:3), а в суботу розтрощила «Піттсбург» (5:1). Киянин Антон Бабчук у першій зустрічі участі не брав, а в другій відіграв 18 хвилин, завдав одного кидка по воротах і заробив один малий штраф.

      «Нью-Йорк айлендерз» Олексія Житника вдома розправився з «Бостоном» (4:1). Український захисник за 20 хвилин зробив гольову передачу, одного разу кинув по воротах, заробив вилучення і напрацював на коефіцієнт корисності «+2».

      «Кленові листки» з Торонто в овертаймі переграли в рідних стінах «Калгарі» (5:4). Олексій Понікаровський за 18 хвилин устиг зробити три кидки по воротах фіна Мікки Кіпрусоффа. У цьому матчі капітан «Торонто» швед Матс Сундін відзначився хет-триком, довівши показник закинутих шайб у НХЛ до 500. Вирішальний гол у меншості - також на його рахунку.

      «Тампа-Бей» обмінялася домашніми перемогами із земляками з «Флориди». У п'ятницю успіх святкували «Пантери» (3:2), а наступного дня фортуна була на боці «Блискавок» (4:1). Український нападаючий «Тампи» Руслан Федотенко в першому матчі зробив гольовий пас, а в другому відзначився закинутою шайбою і передачею. У кожному з поєдинків він відіграв по 14 хвилин і заробив коефіцієнт корисності «+1».

      Учора зранку за київським часом «Даллас» обіграв за булітами «Анахайм» - 4:3. Форвард «Зірок» із Далласа Майк Модано, зробивши гольову передачу Сергію Зубову, довів показник набраних у НХЛ очок до 700.

Білорусь

      Екстра-ліга. Матчі 17-го туру. «Динамо» - «Гомель» - 3:2, «Керамін» - «Металург» - 7:3, «Вітебськ» - «Німан» - 2:1, «Хімік-СКА» - «Брест» - 4:1.

      Лідери: «Керамін» - 34 (16 матчів), «Хімволокно», «Динамо» - 27 (14), «Німан» - 26 (16)...

      Київський «Сокіл» свій наступний матч проведе сьогодні в Мінську проти «Динамо».

Росія

      У 15-му турі російської суперліги подольський ХК МВС, за який виступають українці Костянтин Симчук та Сергій Климентьєв, поступився в Омську «Авангарду» - 5:6. Першу шайбу в гостей закинув Климентьєв, і цей гол для капітана збірної України став шостим у сезоні.

      Вдало в суботу проявив себе ще один «російський українець». Форвард «Сибіру» Сергій Варламов у матчі проти московських «Крильєв совєтов» закинув дві шайби, а в овертаймі зробив гольову передачу. У підсумку новосибірська команда перемогла - 5:4. Тепер на рахунку Варламова п'ять голів.