Пиво без закуски - запорука стрункості

14.10.2006

      Хто там ще вважає, ніби в пиві є якісь «неправильні» гормони, ніби від цього янтарного напою гладшають і обростають черевом? Це все міфи, які спростовують учені Варшавського національного інституту громадського здоров'я. Вони шляхом експериментів зробили висновок, що пиво сприяє навіть схудненню й стрункості фігури!

      Щоправда, поляки під керівництвом доктора Зенона Ястшембського проводили досліди не на людях, а на двох групах щурів. До першої групи відібрали звичайних гризунів, до другої групи - тварин із підвищеним артеріальним тиском. Щоденно половині пацюків з обох груп робили ін'єкцію сублімованого пива, а решті тварин уводили звичайний фізіологічний розчин. Постійно вимірювали всі щурячі параметри. І що ж з'ясувалося?

      По-перше, висновок учених такий: пиво не шкодить серцю й не підвищує тиск. Адже у щурів-гіпертоніків він залишився на колишньому рівні, а в «нормальних» зовсім не підвищився. А по-друге, переповідає сайт «Кореспондент», усі пацюки, яким уводили пиво, за час дослідів помітно схудли, тоді як їхні «незахмелілі» брати зберегли колишню вагу.

      Отже, губить людей точно не пиво. А чому ж тоді в нас з'являється «пивний живіт»? Варшавські вчені пов'язують це з тим, що любителі пінного напою поглинають на закуску багато калорійних ковбасок, чипсів та іншого харчу, і саме від цього відкладається жир. А от якщо пити пиво без закуски - схуднеш!