ХРОНІКА

14.10.2006

Шашки

      Після шестигодинного протистояння у четвертій партії матчу за звання чемпіонки світу зі стоклітинкових шашок учора було зафіксовано нічию на 84-му ході. Отже, основну частину своєї дуелі в Якутську росіянка Тамара Тансиккужина й українка Дарина Ткаченко завершили миром - 2:2.

Теніс

      На «Кубку Кремля» в Москві з боротьби вибув останній представник України. У матчі другого кола Сергій Стаховський із рахунком 3:6, 7:5, 4:6 поступився 54-му номеру світового рейтингу французу Арно Клеману.

Баскетбол

      Українська чоловіча суперліга. Завершальні матчі 3-го туру. «Львівська політехніка» - «Політехнік» - 114:85 (Штереб (25) - Арабаджи (29)), «Черкаські мавпи» - «Сумихімпром» - 103:91 (Джонсон (24) - Коженець (34)), «Миколаїв» - «Дніпро» - 82:79 (Виноградов (23) - Лідека (17)), «Київ» - «Будівельник» - 88:81 (Грір (22), Дроздов (18) - Брянцев, Забірченко (по 14)).

      У столичному дербі перший матч у сезоні провів Ламарр Грір. Американський захисник «беків», який виступав за «Київ» упродовж двох останніх років, у серпні-вересні пробував свої сили в клубі НБА «Торонто репторз», але зрештою повернувся до України. Більш іменитий «Київ» програв «Будівельнику» першу половину (36:42), але приголомшив суперника у третій чверті ривком 24:2, що й визначило долю поєдинку.

Футбол

      Дедалі частіше українські клуби запрошують іноземних арбітрів на матчі внутрішніх змагань. Так, сьогоднішній поєдинок 10-го туру у вищій лізі між «Дніпром» і «Динамо» вперше обслуговуватиме італійська бригада суддів на чолі з Тіціано Пієрі.

Хокей

      Київський «Сокіл» перебуває у литовському місті Електренай, де бере участь у другому раунді Континентального кубка. Вчора українська команда стартувала матчем із сербським «Партизаном», сьогодні поміряється силами з місцевою «Енергією», а завтра завершить турнір протистоянням із латвійським клубом «Рига-2000», добре знайомим киянам по відкритому чемпіонату Білорусі.

* * *

      Видатну гру продемонстрував українець Олексій Понікаровський у черговому матчі чемпіонату НХЛ. Що- правда, його команда, «Торонто», виграючи в гостях у «Нью-Джерсі» з рахунком 6:3, у підсумку поступилася 6:7 за булітами. Наш форвард за 16 хвилин на майданчику відзначився п'ятьма кидками по воротах суперника, зробив гольовий пас і закинув останню шайбу своєї команди, напрацювавши на коефіцієнт корисності «+3». Крім того, киянин одного разу заробив вилучення, а в серії штрафних кидків не зумів переграти воротаря Мартіна Бродера.

* * *

      Білоруська екстра-ліга. Матчі 16-го туру. «Керамін» - «Гомель» - 5:3, «Хімік-СКА» - «Металург» - 3:2, «Німан» - «Динамо» - 1:6, «Брест» - «Юність» - 0:4.