Хочеш квиток? З'їж не пиріжок,

11.10.2006

      Що робить нормальна людина, коли побачить на стіні таргана? Правильно, хапається за газету, щоб одним ударом укоротити йому віку. Щоправда, іноді трапляються такі збоченці, які того таргана можуть... з'їсти. А є й такі, що вважатимуть це невиправданою жорстокістю по відношенню до бідних тварин і стануть на захист вусаня. Не вірите? Дарма. Адже це чиста правда.

      Так, в американському місті Луїсвілл, штат Кентуккі, проходить фестиваль, приурочений до наступного Хеллоуїну. Для безплатного входу на такий цікавий і веселий захід організатори пропонують кожному бажаючому з'їсти живцем величезного мадагаскарського таргана. Бажаючі, звісно, знаходяться. І їдять. Але, повідомляє сайт Yoki.ru, тут почали обурюватися захисники тварин. Активісти місцевого товариства зелених стверджують, що безплатний вхід на свято залучає передусім дітей із бідних родин, і поміж них таким чином пропагується насильство щодо братів наших менших. Крім того, діти можуть відчути емоційний шок від такого способу отримання «шарового» квитка.

      Але керівництво парку, де проходить фестиваль, не має наміру скасовувати правила відвідування заходу й далі заохочує публіку їсти тарганів. Адже, окрім захисників живої природи, скарг на таке «звірство» більше не було.