«Босими ногами» по рідній землі

11.10.2006
«Босими ногами» по рідній землі

Добра зірка Шакіра.

      Колумбійська співачка Шакіра хоч і давно вже мешкає в Америці, але долею своїх співвітчизників не переставала перейматись ні на мить. Особливо її непокоїть майбутнє колумбійських дітей, яким дуже складно розвивати свої таланти в досить бідній і наскрізь корумпованій «завдяки» тотальному пануванню наркомафії країні. Саме тому Шакіра вирішила побудувати на батьківщині школу мистецтв, у якій одночасно зможуть навчатися й навіть мешкати до 1800 дітей, що були змушені залишити свої домівки через громадянську війну в Колумбії.

      15 листопада в рамках світового концертного турне Oral Fixation поп-зірка планує дати у своєму рідному місті Барранкілья благодійний концерт, усі кошти з якого підуть на будівництво школи. Квитки на яскраве шоу Шакіри в Барранкільї коштуватимуть буквально копійки - близько 8 доларів. Для прикладу: аби потрапити на концерти співачки в столиці Колумбії Боготі та великому місті Калі, охочим доведеться викласти близько 200 доларів.

      Це, до речі, не перший випадок благодійності Шакіри на колумбійських теренах: співачка заснувала фонд Pies Descalzos (у перекладі з іспанської - «Босі ноги»), який будує в найбіднішому передмісті Барранкільї, містечку Ла-Плайя, англо-іспанську школу. Цікаво, що діти становлять понад 45 відсотків 20-тисячного населення Ла-Плайї, при цьому лише кожен другий із них має можливість відвідувати школу.