Чи поб'ють українці мужиків у спідницях?

11.10.2006

      Позавчора й учора в центрі Києва різко збільшилася кількість чоловіків у спідницях - від нуля до кількох сотень. Вони активно пили пиво й співали пісень, купували на Майдані українську символіку. Це - фани збірної Шотландії, які прибули на матч своєї національної команди проти України. Їхні улюбленці після трьох зіграних поєдинків мають стовідсотковий показник і очолюють турнірну таблицю групи В (різниця м'ячів - 9:1). Минулої суботи «скотти» вдома сенсаційно обіграли віце-чемпіонів світу, команду Франції (1:0), і тепер готові розвинути успіх в Україні.

      «Хтось скаже, що Шотландія має бути задоволена трьома очками, здобутими у грі з Францією, а я вважаю, що ми і в Києві маємо грати на перемогу, - заявляє тренер «синьо-білих» Уолтер Сміт. - Перемога над французами додала нам упевненості. І якщо ми зіграємо з Україною так само, як і проти французької команди, то, не сумніваюся, досягнемо позитивного результату».

      Це, зауважмо, при тому, що минулого тижня, перед суботою, Сміт вважав: два очки у наступних двох поєдинках будуть прийнятним показником. Зауважмо також, що у Глазго в присутності 57 тисяч своїх уболівальників господарі діяли «другим номером», віддавши ініціативу французам.

      Склад збірної Шотландії в тому матчі: Гордон, Дейллі, Александер, Калдуелл, Пресслі, Уейр, Фергюсон, Флетчер, Макуллох (Тіл, 58), Хартлі, Макфадден (О'Коннор, 72).

      Шотландський відбір є сумішшю представників вітчизняних клубів із наголосом на «Селтік» і «Хартс», а також гравців з англійського чемпіонату, передусім прем'єр-ліги. Гаррі О'Конор виступає за московський «Локомотив», але минулих вихідних його вигнали зі збірної через порушення дисципліни - він не повернувся до готелю.

      У свою чергу збірна України продовжує переживати кадрові проблеми, і основні «пробоїни» - знову в захисті: через перебір жовтих карток на поле не вийде Володимир Єзерський, а «канонір» Олександр Романчук застудився і залишив табір збірної. До Донецька відправився форвард «Шахтаря» Олексій Белік, у якого травма стегна. Натомість капітан команди Андрій Шевченко підлікувався й уже приєднався до партнерів. Тож, імовірно, таки зіграє сьогодні проти шотландців.

      Початок гри на НСК «Олімпійський» - о 20.00. Трансляція - на Першому національному.