Вiдкритий лист на захист

05.10.2006
Президенту України
Ющенку В. А.
Прем'єр-міністру України
Януковичу В. Ф.

 

      Шановний Вікторе Андрійовичу!

      Шановний Вікторе Федоровичу!

      Звертаємося до Вас із проханням про розгляд ситуації, що складається навколо Державного підприємства Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом».

      Як стало відомо із засобів масової інформації, на вимогу окремих політичних сил планується найближчим часом на засіданні КМ України розгляд питання про заміну керівника ДП НАЕК «Енергоатом».

      На наш погляд, атомна енергетика та її трудові колективи можуть стати заручниками боротьби політичних сил за сфери впливу на управління грошовими ресурсами стратегічно важливих об'єктів народного господарства України, що суттєво вплине на морально-психологічний клімат у трудових колективах Компанії.

      Виходячи з принципів, закладених в Універсалі національної єдності, політичні сили взяли на себе зобов'язання здолати всі розбіжності задля забезпечення стабільного розвитку Української держави і суспільства. Трудові колективи ДП НАЕК «Енергоатом» своєю працею демонструють безумовну підтримку умов Універсалу щодо забезпечення енергетичної безпеки України.

      Свідченням цього є:

      1. Створення передумов для виконання в повному обсязі Комплексної програми безпеки КМУ.

      2. Виконання зобов'язань з відрахування до Державного бюджету.

      3. Створення передумов для виконання стратегії розвитку ПЕК України до 2030 року.

      4. Збереження стабільних партнерських відносин на постачання свіжого ядерного палива.

      5. Початок робіт з диверсифікації джерел постачання свіжого ядерного палива.

      6. Забезпечення стабільного руху до повного фінансового оздоровлення Компанії.

      7. Виконання більш ніж на 103% планових показників з виробництва та відпуску електроенергії, незважаючи на диспетчерські обмеження.

      8. Забезпечення планових показників з відрахувань до фонду ЯПЦ.

      9. Укладання першого єдиного колективного договору між представником власника та трудовим колективом, яким покладено початок реформування системи відносин «підприємство — трудовий колектив», в якій уперше в Україні встановлено соціальні стандарти і принципи розподілу коштів між трудовими колективами та містами-супутниками АЕС.

      10. Забезпечення пуску першого гідроагрегату Ташлицької ГАЕС.

      Цей перелік можна продовжити.

      Усі ці показники були досягнуті завдяки злагодженій роботі всіх без винятку працівників ДП НАЕК «Енергоатом» та його керівництва, в першу чергу президента державної компанії Юрія Недашковського.

       Виходячи з вищенаведеного, у працівників ДП НАЕК «Енергоатом» викликає здивування негативна оцінка діяльності керівництва Компанії в поточному році — році, в якому Компанія гідно підійшла до відзначення 10-річного ювілею роботи на благо незалежної України.

      Вельмишановні Вікторе Андрійовичу та Вікторе Федоровичу, просимо Вашого втручання для недопущення зміни керівництва ДП НАЕК «Енергоатом» — стратегічного, ядерного підприємства України в угоду амбіцій окремих політичних сил.

 

      Від імені учасників спільного засідання Президії ЦК Атомпрофспілки і членів профспілкового комітету ДП НАЕК «Енергоатом», з повагою
Голова Атомпрофспілки
В. О. МАТОВ.
  • У Верховній Раді оголошено перерву

    Після ранкових голосувань щодо програми діяльності уряду та законопроекту про пропорційну виборчу систему відбулося екстрене засідання фракції “Наша Україна”. >>

  • Почати знизу

    Доки український парламент, попри майданні обіцянки, не поспішає саморозпускатися, а ідея загальної децентралізації влади лишається в проектах, політики місцевого рівня вирішили взяти ініціативу в свої руки і почати ділитися досвідом та налагоджувати співпрацю з колегами, не чекаючи вказівок згори. >>

  • Вiдставили до лiкарнi

    Прокурор Черкаського району Руслан Олійник, він же син екс-мера Черкас і відомого народного депутата України Володимира Олійника, нині у реанімації. Туди він потрапив після того, як районну прокуратуру пікетували черкаські активісти, вимагаючи його відставки. >>

  • «УДАР» коліном

    Верховна Рада, котра ніяк не зважиться на «суїцид», помалу викликає гостре роздратування у найбільш палких прихильників дострокових парламентських виборів. Цього тижня із незвичною для себе різкою риторикою виступив депутат від «УДАРу» Павло Розенко, котрий заявив наступне: «УДАР» наполягатиме, щоб на одному з перших засідань через два тижні було все-таки проголосовано постанову (про саморозпуск), яка була підписана трьома політсилами... >>

  • Морозу відріжуть зв'язок,

    Як уже повідомлялося, спікер розпущеного парламенту Олександр Мороз планує скликати 4 вересня сесію ВР. На заваді цьому можуть стати досить цікаві чинники. >>