«Моє останнє хобі — довгі нігті»,

04.10.2006
«Моє останнє хобі — довгі нігті»,

Олена Бондаренко в редакції «УМ». (Фото Ірини ЧЕРЕПИНСЬКОЇ.)

      У неділю киянка Олена Бондаренко виграла свій перший турнір жіночої серії тенісисток-професіоналок  — WTA. На Батьківщину перша ракетка України повернулася в понеділок, а вже наступного дня відгукнулася на запрошення редакції «УМ».

      «У ранній юності кумиром для мене була Штеффі Граф, а зараз уже ні на кого не рівняюся. Граю й зустрічаюся із зірками на рівних», — зізналася Олена, яка, виявляється, у паспорті записана Альоною. Її плани до кiнця року (а залишається ще чотири турніри серії WTA) — «поки що по-скромному: ввійти хоча б до тридцятки кращих у світовому рейтингу» (зараз Бондаренко 33-тя).

      У годинній бесіді на подіУМі редакторського кабінету скромна 22-річна дівчина, зокрема, розповіла, як упродовж п'яти разів перебування у Нью-Йорку в неї ніяк не виходило сходити подивитися на статую Свободи. «Мені здається, я вже побувала в усіх куточках Земної кулі. Але під час приїздів на відкритий чемпіонат США основну масу часу віднімали тренування, самі матчі та відновлення після них. Тому лише з п'ятої спроби я таки вирвалася й подивилася на символ Америки», — повiдомила Олена. Тепер вона намагається брати участь у турнірах поближче до України — тут вона житиме завжди і не шукатиме ніяких резиденцій за кордоном.

      Які плани  ставить перед собою спортсменка і на якому турнірі відзначить Новий рік? Який стиль тенісу полюбляє і чим займається поза кортом? З ким із зірок світового спорту спілкується? Яка вона — Шарапова — при ближчому розгляді? Чи вільне серце кращої тенісистки України? Чи заважають тримати ракетку довгі нігті?

 

      Відповіді на ці та багато інших запитань читайте у п'ятничному номері «України молодої».