«Нездійсненну місію» здійснить не Круз

27.09.2006
«Нездійсненну місію» здійснить не Круз

Таким був плакат «Місії-3». Наступний буде з іншим обличчям.

      Уявити собі фільм «Місія нездійсненна» без Тома Круза вже так само неможливо, як «Термінатора» - без Арнольда Шварценеггера. Тобто колись у Голлівуді, звісно, зняли дуже популярну у свій час стрічку з тією ж назвою й без усіляких Крузів, але у 1966-му Томові виповнилося тільки чотири  роки, тому, природно, боротися з «поганими дядьками» він міг хіба що на дитячому майданчику. А після того як у 1996 році студія «Парамаунт пікчерз» випустила першу серію оновленої «Місії» з красунчиком Крузом у головній ролі, а згодом дозняла ще два фільми, про іншого актора в головній ролі у цьому бойовику годі й думати - це вже буде зовсім інше кіно. Власне, судячи з усього, саме така доля й очікує четвертий епізод «Місії нездійсненної», у якому кіномани вже не побачать Тома Круза - як уже повідомляла «УМ», «Парамаунт пікчерз» розірвала з актором контракт, раніше підписаний на 30 років (термін його дії мав вичерпатися у 2020 році), через «непристойну поведінку» за межами знімального майданчика.

      Днями кінокомпанія офіційно повідомила про підготовку до зйомок «Місії-4» без Круза і неофіційно підтвердила, що під «непристойною поведінкою» малося на увазі палке захоплення зірки вченням сайєнтології. Розкопали журналісти й інформацію «з поінформованих джерел», за якою головна роль у проекті дістанеться Бредові Пітту. Навіть суму гонорару називають - 39 мільйонів доларів, що є рекордною сумою виплат одному акторові за одну стрічку. Однак це справді не більше, ніж чутки.

      До слова, «Місія нездійсненна-3», яка вийшла на екрани кілька місяців тому, виявилася провальним проектом. Касові збори з прокату фільму, зйомки якого обійшлися у 150 мільйонів доларів, у США ледве дотягли до 133,5 мільйона. Від банкрутства стрічку врятував світовий прокат, який дотягнув прибутки третьої серії «Місії» до 262,1 мільйона доларів. Для порівняння: збори першої «Місії нездійсненної» становили 456,4 млн. дол., а другий фільм назбирав аж 545,9 млн.