ХРОНІКА

27.09.2006

Боротьба

      На чемпіонаті світу з греко-римської боротьби у китайському Гуанчжоу українці за два дні вибороли одну медаль. Початок не приніс нам жодної нагороди. Серед борців вагою до 55 кг Вугар Рагімов поступився в 1/8 фіналу іранцеві Суріяну; у категорії до 66 кг Олексій Хвощ на цій самій стадії був переможений китайцем Янь Янем; до чвертьфіналу змагань у вазі до 60 кг дійшов Олексій Вакуленко, але програв там грузинові Бедінадзе.

      Учора у ваговій категорії до 84 кг наш Олександр Дараган у першій сутичці - 1/8 фіналу - програв французові Нуномві Мелонену. Михайло Ніколаєв (до 96 кг) спочатку поборов словака Медуну, потiм у 1/8 фіналу не встояв проти грузина Нозадзе. А призером - і одразу золотим! - став дніпропетровець Володимир Шацьких (до 74 кг). Починаючи з 1/32 фіналу, він здолав індійця Раджбіра Сінгха, ізраїльтянина Іллю Шафрана, киргиза Даніяра Кобонова та данського борця Марка Мадсена. У півфіналі Володя подужав німця Константина Шнайдера, віддавши йому перший період і вигравши два наступні. У вирішальній сутичці з фіном Марко Юлі-Ханнуксела Шацьких переміг за технічними очками з рахунком 6:1 (за періодами - 2:1, 4:0, 0:0).

Хокей

      Відкритий чемпіонат Білорусі. Екстра-ліга. 9-й тур. «Німан» - «Сокіл» - 2:1 (1:0, 1:1, 0:0; Лісічкін, Блінов (з передачі українця Тимченка) - Бобровников), «Хімволокно» - «Хімік-СКА» - 3:5, «Брест» - «Гомель» - 0:5, «Металург» - «Юність» - 1:3, «Керамін» - «Вітебськ» - 6:2.

      Турнірне становище: «Хімволокно» - 17 (8 матчів), «Керамін» - 16 (8), «Німан» - 15 (8), «Динамо» - 14 (8), «Металург» - 14 (9), «Хімік-СКА» - 12 (8), «Юність» - 12 (9), «Вітебськ», «Гомель» - 10 (8), «Сокіл» - 6 (8), «Брест» - 3 (8).

* * *

      Перший передсезонний матч у НХЛ зіграла «Кароліна». Володарі Кубка Стенлі поступилися «Коламбусу» - 2:4; українець Антон Бабчук відіграв за «Ураганів» 21 хвилину й став автором результативної передачі. У повторному дербі провінції Онтаріо «Торонто» Олексія Понікаровського поступилося «Оттаві» - 2:3.

* * *

      Легендарний екс-капітан «Детройта» Стів Айзерман, який завершив кар'єру гравця, став віце-президентом рідного клубу. За 20 сезонів у формі «Червоних крил» цей форвард зіграв 1514 матчів, закинув 692 шайби й зробив 1063 гольові передачі.

Футбол

      Чемпіонат Англії. Останній матч 6-го туру. «Портсмут» - «Болтон» - 0:1 (Нолан, 22).

* * *

      Експертна комісія ФФУ у складі відомих арбітрів Вихрова, Грисьо, Лисенка, Попова й Татуляна визнала, що в матчі 7-го туру чемпіонату України «Дніпро» - «Харків» головний суддя Березка та його асистент Соботюк не зарахували правильно забитий м'яч дніпропетровців.

* * *

      За повідомленням газети «Сегодня», віце-президент «Динамо» Йожеф Сабо вибрав ескіз пам'ятника, що буде встановлений на честь нічийного результату в матчі донецьких команд «Металург» і «Шахтар»: «Це буде мармурова плита, по ній тектиме вода і впадатиме в басейн. А в цьому маленькому басейні - скульптура бутси. Старої такої, брудної... І вода омиватиме цю бутсу. Адже ми хочемо, щоб наш футбол ставав чистішим. По-моєму, красиво і символічно. Тільки не знаю, де металурги цей пам'ятник поставлять. [Головний тренер] Алонсо пообіцяв, що на базі. Подивимося».

* * *

      Еммануель Окодува, перейшовши з «Ареналу» до «Шахтаря», став гравцем збірної Нігерії. Разом із динамівцем Айїлою Юссуфом його викликали на відбірковий матч Кубка Африки проти Лесото.

Легка атлетика

      На турнірі в японському місті Йокогама українка Анастасія Рабченюк виграла забіг на 400 метрів з бар'єрами (55,81 сек.).

Теніс

      На турнірі серії WTA в Люксембурзі (призовий фонд - 600 тисяч доларів) українки Ольга Савчук і Катерина Бондаренко не пробилися через щільну сітку кваліфікації. В першому колі основної сітки Олена Бондаренко зіграє з потужною француженкою Марі Пірс. А на старті парного змагання сестри Олена й Катя поступилися дуету Дементьєва/Країчек (Росія/Голландія) - 3:6, 1:6.