Раніше показувала — тепер шитиме

22.09.2006
Раніше показувала — тепер шитиме

Ніхто не сумнівається, що Кейт Мосс залишиться стильною і як дизайнерка.

      Британською топ-моделлю Кейт Мосс справді можна захоплюватися: колишні бойфренди (як Серж Піццорно) називають її божевільною, нинішній жених (Піт Догерті) ніяк не поведе її під вінець, манекенниця нарiкає на свiй ненормальний сексуальний потяг до «пога-них» хлопцiв, потрапляє в купу скандалів і виліковується від наркотичної залежності, кралечкою її не назвеш, зате модні журнали вперто називають Кейт «зразком елегантності та стилю». Утім модельна кар'єра — не вічна, потрібно думати й про те, чим займатимешся, коли зійдеш із подіумів, підеш із фотостудій. Міс Мосс нині вже 32 роки, тож не дивно, що вона шукає собі «пенсійне» заняття.

      Схоже, ця непересічна зірка не планує кидати світ моди. Її новим бізнесом залишиться модельний, от лише вбрання доведеться не демонструвати, а... конструювати самій. Так, манекенниця стає дизайнеркою. Зрештою, вона в цій справі розбирається непогано — за плечима чималий досвід роботи поруч зі славетними кутюр'є.

      За повідомленнями британських ЗМІ, Кейт Мосс починає співпрацю з відомою маркою Topshop, для якої створить кілька колекцій одягу. Вартість контракту — близько мільйона фунтів стерлінгів.

      Судячи з висловлювань представників Topshop, вони дуже раді такому співробітництву. Роздобути Кейт на роль модельєрки було для фірми великою удачею, адже бездоганний смак Мосс відомий усім: якщо ця дівчина з'являється на публіці з новою сумочкою чи в нових окулярах, весь світ знає, що це — «останній писк моди».