Одне бажання золотої рибки

19.09.2006

      Краса врятує світ, а отже, пластичний хірург — головна професія на планеті. Так іноді жартують самі фахівці естетичної хірургії, натякаючи на те, що в їхніх силах навіть найнепривабливішу зовнішність перетворити на ідеальну. Навіть якщо йдеться не про людину, а скажімо, про... рибку.

      Не поспішайте сміятися — саме золотій рибці, яка мешкає у величезному акуваріумі одного з музеїв Единбурга, британські фахівці наважилися зробити пластичну операцію. Річ у тім, що від народження рибка страждала на ваду зовнішності — її голівку й частину спини псував дуже негарний наріст. Самій тварині це, схоже, анітрохи не заважало, зате відвідувачам музею «каліцтво» дуже не подобалося, а діти, відходячи від акваріуму, діставали своїх батьків сльозами — переживали за «хвору рибку».

      Треба віддати належне адміністрації музею — замість того, щоб просто порішити нещасне створіння або у кращому випадку сплавити його кудись у менш людне місце, музейники вирішили покликати на допомогу... найкращого пластичного хірурга шотландської столиці. Тим паче, що й кошти на оплату його послуг були — для цієї мети скористалися монетками, які відвідувачі музею кидали в акваріум.

      Досвідчений фахівець видалив некрасиву «бородавку» й рибка стала «як новенька». Щоправда, задля краси їй довелося пожертвувати одним оком... Однак працівники музею запевняють, що після операції рибка має щасливий вигляд.