ХРОНІКА

19.09.2006
Легка атлетика

      У грецьких Афінах відбувся Х Кубок світу, що нині розігрується раз на чотири роки. Дев'ять команд брали участь у 20 видах програми. У жінок першість виграли росіянки (137 очок), другою стала збірна Європи (128), третьою — Америки (117). Далі розташувалися команди США, Польщі, Африки, Азії, Океанії, Греції. Серед чоловіків європейці зуміли обійти збірну США — 140 балів проти 136, «бронза» — у африканців (116). Наступні позиції посіли команди Азії, Америки, Росії, Франції, Океанії, Греції.

      Четверо українців виступали за збірну Європи. Найкращий результат показав Іван Гешко з Чернівецької області: у бігу на 1500 м він фінішував другим слідом за кенійцем Апексом Кіпчирчиром. Тетяна Терещук-Антипова лише за висновком фотофінішу поступилася «бронзою» в забігу на 400 метрів із перешкодами. Донеччанка Ольга Саладуха стала шостою у стрибках потрійним. А Наталія Пігіда бігла другий етап в естафеті 4х400 м — тут європейки фінішували четвертими.

* * *

      У Франції відбувся 30-й турнір із семиборства серед жінок, переможницею якого, набравши 6256 очок, стала українка Наталія Добринська. Обійти британку Келлі Сотертон спортсменка з Вінниці зуміла за рахунок шостого виду програми — метання списа.

* * *

      Українець Віталій Шафар виграв марафон у Варшаві, пробігши 42 км195 м за 2 год.

12 хв. 39 сек.

* * *

      Спортсмен із Броварів Олександр Корчмід став переможцем турніру стрибунів із жердиною в італійському Тревізо, підкоривши планку на висоті 5,71 м.

Велоспорт

      У Мадриді фінішувала 61-ша велогонка професіоналів — «Вуельта». Уперше її переможцем став казахстанський гонщик Олександр Винокуров із команди «Астана тім», який у загальному заліку на хвилину і 12 секунд випередив господаря цих трас, іспанця Вальверде. Українець Володимир Густов — 54-й. Детальніше — у завтрашньому номері «УМ».

Стрільба з лука

      На чемпіонаті Європи, що завершився в Афінах, збірна України виборола лише одну медаль. Наша жіноча команда (Тетяна Бережна, Юлія Лобженідзе, Тетяна Дорохова), яку називали фавориткою турніру, поступилася у фіналі суперницям із Великої Британії з рахунком 194:195 і отримала «срібло». В одиночних змаганнях найдалі пробився Віктор Рубан, котрий у чвертьфіналі програв майбутньому чемпіону — шведу Магнусу Петерссону.

Дзюдо

      На командному чемпіонаті світу, що відбувся у Парижі, збірна України в сутичці за третє місце поступилася господарям — французам. А у фіналі грузини виявилися кращими за росіян.

Теніс

      Головний тренер збірної України Володимир Богданов назвав склад команди на матч першої Євро-Азійської групи Кубка Девіса з суперниками з Великої Британії. Найближчого уїк-енду на грунтових кортах Одеси честь країни відстоюватимуть Сергій Стаховський, Орест Терещук, Олександр Долгополов-молодший та Сергій Бубка-молодший.