«П'ятірка» з ганджею

16.09.2006

      Страшно подумати, на що іноді ладні піти батьки, аби їхні діти добре навчалися. Хтось діє методом батога, лупцюючи ліниве чадо ременякою по попі, хтось заохочує нащадка «пряником» — оплачує кожну добру оцінку по встановленій «таксі» грошима або цукерками там чи морозивом...

      Хотіла бачити свого сина відмінником і мешканка американського штату Пенсильванія Аманда Лінн Лівелсбергер. Однак такі прості способи добитися від малого посидючості й старанності, як описано вище, жіночка, очевидно, вважає їх не досить дієвими. А тому винайшла свій «пряник», заради якого, на її думку, хлопчик неодмінно став би зі шкіри пнутися, аби лише принести додому «п'ятірку». Ще коли синові Аманди було 11 років, добра мама запропонувала йому спробувати... курнути марихуану. А щоб школяр переконався, що це класно, й сама покурювала «травку» разом із ним та двома старшими синовими друзями.  Давала 13-літньому підлітку марихуану за успішно виконане домашнє завдання. Один із цих юнаків згодом зізнався, що жінка ще й приторговувала героїном.

      Після того як син пані Лівелсбергер звик до «веселого» курива, мати стала суворіше вимагати від нього сумлінного виконання домашнього завдання, бо інакше, мовляв, «ганджі» не дасть. Власне, хлопець насправді тієї марихуани не так уже й прагнув, але робив вигляд, що жити без неї не може — боявся матері, яка вимагала, аби він засідав за підручники одразу, щойно повернеться додому.

      Так тривало два роки, однак тепер жінка нарешті отримає  покарання. Щоправда, навряд чи воно буде тривалим, адже Аманда виховує сина сама. До того ж вона добровільно визнала себе винною в розбещенні неповнолітніх, зберіганні наркотичних засобів з метою власного використання, а також з метою поширення. Вирок у справі «турботливої матусі» буде виголошений 27 листопада.