ХРОНІКА

16.09.2006
Футбол

      Цими днями в Україні перебуває група інспекторів УЄФА, яка перевіряє нашу готовність прийняти чемпіонат світу Європи 2012 року. У вівторок чиновники знайомилися зі Львовом, а в середу й четвер перебували у столиці України. Найвищі посадовці на чолі з Президентом Віктором Ющенком надали представникам УЄФА державні гарантії стосовно підтримки ідеї проведення турніру в Україні й Польщі. Вчора інспектори перебували в Дніпропетровську, а потім збиралися й до Донецька.

* * *

      Нападаючий київського «Динамо» Сергій Ребров не гратиме упродовж найближчих трьох тижнів через травму стегна, отриману в матчі Ліги чемпіонів з румунською «Стяуа». Ще один динамівець, Руслан Ротань, летить на обстеження до Бельгії, після якого й стане зрозумілим, як надовго він вибув з ладу — на три тижні чи, у випадку операції, на три місяці.

Шашки

      Українка Дарія Ткаченко стала чемпіонкою Європи зі стоклітинкових шашок. У словенському місті Бовец Дарина виграла чотири партії, а решту завершила внічию. Інша наша співвітчизниця, Ольга Балтажи, посіла четверте місце й також отримала путівку на чемпіонат світу 2007 року. Наша чоловіча збірна в командному заліку здобула «бронзу», пропустивши вперед лише росіян і голландців.

Велоспорт

      Тріумфом казахстанської команди «Астана» завершився 18-й етап багатоденки «Вуельта» (153 км). У гористій місцевості в іспанських Альпах Андрій Кашечкін та Олександр Винокуров втекли від пелетону й випередили найближчого переслідувача, іспанця Марчанте, на 30 секунд. Більш досвідчений Винокуров дозволив відсвяткувати перемогу на етапі молодшому Кашечкіну.

      У генеральній класифікації Винокуров збільшив відрив від господаря траси, Алехандро Вальверде з «Іль-Балеарс», із 9 до 53 секунд, а Кашечкін (+2.06) потіснив із третьої позиції іншого іспанця — Карлоса Састре з CSC (+2.51). Українець Володимир Густов (CSC) у четвер завершив гонку 62-м (+13.12). І хоча його відрив від лідера збільшився до 1 год. 35 хв. 22 сек., у загальному заліку Густов піднявся із 58-го місця на 54-те. Фінішує «Вуельта» 21-м етапом у неділю в Мадриді.