Загратований рай

14.09.2006

      «УМ» уже писала про австрійця, якому так сподобалося в тюрмі, що він після звільнення намагався проникнути назад, на «зону», аби не мати на волі побутових та сімейних проблем. Гідним продовжувачем його справи став британець, котрий... навмисно вчинив наліт на банк, щоб потрапити в затишне місце за гратами.

      За повідомленням поліції Манчестера, такий собі Гаетан Рой нещодавно втратив роботу і залишився без засобів до існування. Шукати новий приробіток йому було ліньки, і чоловік склав нехитрий план: вчинити серйозне правопорушення, здатися поліції і відправитися до в’язниці, де йому було б гарантовано дах над головою, їжу і медичне обслуговування. Найкращий злочин, вирішив Гаетан, — пограбування банку: за це дають не мало, але й не надто багато. Містер Рой серед дня зайшов у відділення «Сент-Меріз бенк» і простягнув касирові записку: «Це грабунок. Покладіть усю готівку в пакет. Не буде шуму — не буде проблем». Після того як його вимогу було виконано, злодій утік разом із тисячею фунтів стерлінгів (близько дев'яти тисяч гривень). Утім «утік» — гучно сказано. Адже, коли поліцейські прибули до банку, вони виявили Роя, який спокійно попивав холодну каву у власній машині, припаркованій біля дверей. Він і не намагався сховати ту саму записку та здобуті гроші.

      Зрештою, інформує «РБК-Україна», заповзятливий ледар домігся свого — йому висунули обвинувачення в пограбуванні, і незабаром Рой потрапить до «пансіонату за гратами», куди так прагнув. Годують там добре, там тепла постіль, нові друзі, є телевізор та інші розваги... А жінки, певно, Гаетанові й не цікаві.