Консервативна НЕскромниця

14.09.2006
Консервативна НЕскромниця

Оригінальний купальник на підтяжках від Рози Ча.

        Погляди всіх модниць світу знову прикуті до Нью-Йорка: там проходить черговий Тиждень моди сезону весна-літо-2007. Цьогорічний девіз заходу — «що більше речі змінюються, то частіше вони залишаються такими ж, як і були». Себто знову в моді ретро, звісно, осучаснене й «знескромлене».

           Як відзначають критики, більшість дизайнерів при створенні своїх колекцій акцентували увагу на верхній частині туалету, яка наступної весни-літа буде об'ємною й такою, що впадає в око, тоді як низ керуватиметься законами мінімалізму. Також у моді будуть трикотаж «в облипку» і його цілковита протилежність — легкі сукні й костюми вільного покрою, із «повітряним» силуетом. Головне, щоб усе це було елегантним і підкреслювало чарівність, незважаючи навіть на те, що в моду знову повернулися сірий і пастельно-приглушені кольори. Це що стосується жінок, а модним чоловікам дизайнери пропонують, зокрема, футболки з веселими яскравими принтами.

      Загалом у показах нью-йоркського тижня моди візьмуть участь понад 80 модельєрів — визнаних метрів моди й новачків iз різних куточків світу. Зокрема, свої колекції представлять дизайнери та модні будинки Кароліна Еррера, Оскар де ла Рента, Донна Каран, Ральф Лорен, Лука Орландо, Майкл Корс, Марк Джейкобс, BCBG (Макс Азрія) тощо. Серед молодих талантів фахівці відзначають австралійця Тоні Матічевськи, росіянина Олександра Терехова, перспективну француженку Ерін Фетерсон.   Близько 70 показів пройдуть за межами офіційної програми.

      Як зазначає американська преса, така солідна кількість колекцій у рамках одного Тижня моди — це рекордний показник. Очевидно, прямує до рекордного й показник глядачів, які відвідали покази. Між іншим, серед них — безліч знаменитостей, як місцевих, тобто американських, так і всесвітніх.

      От хіба Сара Джессіка Паркер, головна зірка телесеріалу «Секс і місто», своїх модних прихильників розчарувала: незважаючи на те, що кучерява знаменитість давно є визнаною «іконою стилю», на жодне дефіле вона так і не прийшла. «Не думаю, що мене там побачать, для мене зараз головною в житті є сім'я, і я не збираюся відволікатися від спілкування з близькими навіть заради моди», — відрізала Сара Джессіка стурбованим її відсутністю журналістам. Зрештою, воно й не дивно, що актриса вирішила не залишати чоловіка, колегу по акторському цеху Метью Броддеріка — нещодавно він важко травмувався, впавши з коня, і моральна підтримка люблячої дружини йому дуже потрібна.