СПОРТИВНА ХРОНІКА

14.09.2006
Хокей

      Відкритий чемпіонат Білорусі.

Екстра-ліга. 4-й тур. «Керамін» — «Юність» — 3:1, «Хімволокно» — «Динамо» — 4:4, «Хімік-СКА» — «Гомель» — 3:2, «Металург» — «Брест» — 5:1, «Вітебськ» — «Сокіл» — 10:1 (3:0, 3:1, 4:0).

      Турнірне становище: «Хімволокно», «Керамін» — 10, «Вітебськ» — 9, «Динамо» — 7, «Хімік-СКА» — 6, «Німан» — 5 (3 матчі), «Металург» — 4, «Гомель» — 3 (3), «Юність» — 3, «Сокіл» — 1 (3), «Брест» — 0 (3).

      У своєму третьому, знову виїзному, матчі нової екстра-ліги київський «Сокіл» зазнав нищівної поразки у Вітебську. У воротах гостей зустрічну гру почав 21-річний воротар Микола Ворошнов, але після другого періоду Олександр Сеуканд поміняв його на Вадима Селіверстова. Господарі відзначилися аж чотирма дублями, один з яких — на рахунку українського захисника Юрія Наваренка; одну шайбу закинув ще один наш співвітчизник Василь Полоницький. У «Сокола» гол у свій актив записав оборонець Олег Благий, який у третьому періоді отримав вилучення до кінця матчу (5+20 хв.). За ці п'ять хвилин, що кияни грали у меншості, «Вітебськ» закинув чотири (!) шайби, довершивши розгром київського «молодняка».

      Завтра українська команда на ковзанці «Авангард» проведе перший домашній матч — із мінською «Юністю».

* * *

      Справжнім бомбардиром проявляє себе капітан збірної України Сергій Климентьєв. У третьому турі російської суперліги, в якому ХВ МВД з Твері обіграв челябінський «Трактор» — 3:2, наш захисник закинув уже другу свою шайбу в сезоні й зробив другу гольову передачу. А ворота переможців захищав голкіпер збірної України Костянтин Симчук. Першим голом за «Ак барс» відзначився форвард нашої збірної Андрій Міхнов, і казанці перемогли тольяттинську «Ладу» — 6:3.

Футбол

      На черговому Бюро ПФЛ України розглядали фінансові питання. Зокрема, луганська «Зоря» не розрахувалася з двома футболістами за грошовими виплатами і заборгувала 40 тисяч у.о. луцькій «Волині». А захисник київського «Арсеналу» Андрій Чернов, який давно вже не є основним гравцем «канонірів», виявив до свого клубу претензії з огляду на те, що його доходи всупереч підписаному контракту були поступово зменшені від 13 тисяч доларів на місяць до однієї тисячі.

Велоспорт

      Після другого вихідного багатоденка «Вуельта» розпочала свій третій, останній, тиждень. 16-й етап довжиною 145 км проходив в умовах дощу по гірській місцевості з великим перепадом висот, іноді кут нахилу сягав 10 градусів. Першу перемогу на дорогах Іспанії у своїй кар'єрі здобув місцевий гонщик Ігор Антон з команди «Еускальтель». Він на 23 секунди випередив іспанця Алехандро Вальверде («Іль-Балеарс») і казахстанця Олександра Винокурова («Астана тім»). Українець Володимир Густов («CSC») фінішував 55-м (+11 хв. 40 сек.).

      У загальному заліку Вальверде залишився лідером, а на другу позицію піднявся Винокуров (+1.42). Третє місце залишилося за іспанцем Састре («CSC», +1.42), а ще один представник Казахстану Андрій Кашечкін із другого рядка протоколу перемістився на четвертий (+2.05). Володимир Густов наразі 64-й (+1:10.59).