Гостьова засуха

14.09.2006
Гостьова засуха

Андрія Шевченка позавчора надійно прикрили. (Фото РЕЙТЕР.)

      Свято Ліги чемпіонів почало свою ходу Старим світом. Після річної «відлучки» українці виступають на ньому не як сторонні спостерігачі, а як безпосередні учасники. І якщо українська команда, «Шахтар», позавчора приводів для радощів співвітчизникам не дала, то капітан нашої національної збірної Андрій Шевченко відсвяткував першу перемогу у Суперлізі у формі «Челсі». У Лондоні «аристократи» переграли віце-чемпіонів Німеччини — бременський «Вердер». Сам Шева у своєму 80-му матчі в найпрестижнішому клубному турнірі планети не відзначився і на 81-й хвилині був замінений на Джо Коула. Перший гол у ворота «Вердера» господарі забили після грубої помилки центральних захисників гостей, а після перерви у воротах співвітчизників «розписався» і німецький новачок «Челсі» Міхаель Баллак (Френк Лемпард, не реалізувавши пенальті у минулому турі прем'єр-ліги, дозволив здійснити цю процедуру колезі).

      В іншому матчі квартету А «Барса» просто познущалася з дебютанта змагань такого рівня — софійським «Левськи».

      Так само, як донеччани проти «Роми», у другому таймі дуелі з «Баварією» розсипалися й московські спартаківці. Українець Максим Калиниченко на поле «Альянц-арени» в Мюнхені не виходив через дискваліфікацію.

      Значно цікавішим вийшов другий поєдинок групи В, в якому ліссабонський «Спортинг» приймав номінального чемпіона Італії — «Інтернаціонале». За міланців проти команди своєї молодості грав капітан збірної Португалії Луїш Фігу. Успіх господарям забезпечив красивий удар із 27 метрів Марко Канейри, а незабаром другу жовту  картку побачив французький новачок «інтеристів» Патрік Вієйра, чим значно полегшив португальцям завдання утримати переможний рахунок.

      Обидва матчі у групі С завершилися нульовими нічиїми. 60 тисяч турків у Стамбулі так і не побачили голів ані свого «Галатасарая», ані французького «Бордо». А в Ейндховені голландський ПСВ не пробив захист англійського «Ліверпуля».

      Як бачимо, гості забивали лише в одному матчі вівторка: один із наступних суперників «Шахтаря», іспанська «Валенсія» (з нею гірники зіграють у гостях 18 жовтня), відчутно побила у Піреї «Олімпіакос». Перший хет-трик у нинішній Лізі чемпіонів записав на свій рахунок форвард збірної Іспанії Фернандо Морієнтес.

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Груповий турнір.

1-й тур (матчі вівторка)

Група А

«Барселона» (Іспанія) — «Левськи» (Болгарія) — 5:0

      Голи: Іньєста, 7; Жюлі, 39; Пуйоль, 49; Ето'О, 58; Роналдіньйо, 90+3

«Челсі» (Англія) — «Вердер» (Німеччина) — 2:0

      Голи: Есьєн, 24; Баллак, 68 (пен.)

      Турнірне становище: «Барселона», «Челсі» — 3, «Вердер», «Левськи» — 0.

Група В

«Баварія» (Німеччина) — «Спартак» (М, Росія) — 4:0

      Голи: К.Пісарро, 48; Санта Крус, 51; Швайнштайгер, 71; Саліхаміджич, 84

«Спортинг» (Португалія) — «Інтер» (Італія) — 1:0

      Гол: Канейра, 64

      Вилучення: Вієйра, 68 («І»)

      Турнірне становище: «Баварія», «Спортинг» — 3, «Інтер», «Спартак» — 0.

Група С

«Галатасарай» (Туреччина) — «Бордо» (Франція) — 0:0

ПСВ (Голландія) — «Ліверпуль» (Англія) — 0:0

      Турнірне становище: «Бордо», «Ліверпуль», «Галатасарай», ПСВ — 1.