Багаті «Пірати»

09.09.2006
Багаті «Пірати»

Джоннi Депп у ролi Джека старався недарма.

      Продовження розповіді про пригоди піратів Карибського моря любителі «легкого» кіно чекали, мабуть, більше, ніж будь-якої іншої прем'єри. Свого часу шалений успіх «Чорної перлини» — першої частини невибагливої казочки з простеньким сюжетом і дуже непоганими спецефектами (а ще — неперевершеними жартами Джонні Деппа й чудовим саундтреком) — для критиків та навіть самих авторів став відвертою несподіванкою. Із другою серією «Піратів» усе було навпаки: «Скриню мерця» знімали саме з розрахунком на неабияку популярність і, відповідно, прибутковість. І комп'ютеризоване дітище не підвело своїх «батьків»: фільм став третім найкасовішим фільмом за всю історію кіно.

      На позаминулі вихідні касові збори фільму «Пірати Карибського моря: Скриня мерця» сягнули 993,7 мільйона доларів, а вже станом на минулу п'ятницю перевалили за мільярд. Таким чином пірати на чолі з Джеком Горобцем уже випередили «Епізод І» «Зоряних воєн» Джорджа Лукаса, який може похвалитися зібраною сумою у 924 мільйони доларів, та другу серію кінотрилогії Пітера Джексона «Володар перснів: Дві твердині» (926,3 мільйона). А поки кінокомпанія «Уолт Дісней» підраховує свої прибутки станом на сьогодні, найуспішнішим проектом цього року залишається творіння студії 20th Century Fox: анімаційна комедія «Льодовиковий період-2: Глобальне потепління».

      Найкасовішою ж стрічкою з часу існування кінематографа залишається «Титанік», знятий Джеймсом Камеруном у 1997 році й «прокатаний» із касовими зборами в ромірі 1,8 мільярда доларів. Друге місце поки що посідає фiнал «Володаря перснів» — «Повернення короля» з доходами в 1,1 мільярда.