ФУТБОЛЬНА МОЗАЇКА

09.09.2006
Євро-2012

      З 13 по 16 вересня в Україні перебуватиме інспекторська комісія УЄФА, яка перевірить стан підготовки нашої країни до тендера за право спільно з Польщею прийняти чемпіонат Європи 2012 року. Інспектори з УЄФА відвідають Київ, Донецьк, Дніпропетровськ, Львів і Одесу, повідомив позавчора на прес-конференції президент Федерації футболу України Григорій Суркіс. За його словами, перевіряльники зустрінуться з мерами міст, які претендують на право прийняти у себе матчі Євро-2012, також заплановані розмови з Президентом Віктором Ющенком та Головою Верховної Ради Олександром Морозом. Суркіс каже, що найближчим часом ВР має прийняти закон про проведення Євро-2012 в Україні.

      Що стосується стану стадіонів на Україні, то глава ФФУ відзначив: із цим справи просуваються. У Дніпропетровську на стадіоні, який будує ФК «Дніпро», вже триває монтування перших рядів на трибунах. Міська влада Львова виділила земельну ділянку під будівництво нового стадіону («Україну» вирішили не реконструювати). У столиці нарешті призупинено будівництво, яке заважає НСК «Олімпійський».

      «Якщо ми виграємо тендер на проведення Євро-2012, то через п'ять років ви побачите зовсім іншу Україну», — так оптимістично налаштований Суркіс.

До ювілею

      Сьогодні в рамках шостого туру національної першості київське «Динамо» гратиме в Донецьку проти «Металурга». Перший гол гостей у цьому матчі стане ювілейним — 1000-м — м'ячем, забитим динамівськими футболістами в незалежних чемпіонатах України.

      Цікаво, що три останні матчі за участi донецького «Металурга» завершилися з однаковим рахунком 0:0, але кияни в поточному чемпіонаті ще не програвали, а взагалі вже сім раз поспіль обігрували клуб концерну «ІСД».

Тренерський місток

      Відомий італійський фахівець Альберто Дзаккероні змінив Джованні Де Б'язі на посаді головного тренера «Торино» — клубу, який повернувся до серії А.

Він же пам'ятник!

      В аргентинському курортному місті Мар-дель-Плата найближчим часом з'явиться пам'ятник національній футбольній легенді — Дієго Марадоні. Монумент, який зініціювали місцеві вболівальники, буде портретною копією фігури Марадони в традиційній футболці збірної під номером 10. Він виглядати саме так, як у 1986 році, коли національна команда стала чемпіоном світу, навіть шнурівка на бутсах пам'ятника повторюватиме фірмову марадонівську. Відмінним буде лише зріст — низенького Дієго «витягнуть» до 2 м 20 см.

      Відкриття пам'ятника призначено вже на 30 жовтня цього року — у день, коли зірці виповниться 46 років.