Володя зірве «банк»?

09.09.2006
Володя зірве «банк»?

Кельвiн Брок.

      Після тривалої невизначеності та малозрозумілих «торгів» і «замін» нарешті офіційно названо ім'я наступного суперника Володимира Кличка — чемпіона світу в суперважкій вазі за версіями IBF і IBO. Ці титули в українця спробує відняти 31-річний американський боксер Келвін Брок на прізвисько «Боксуючий банкір».

      Як повідомляє офіційний сайт братів Кличків, останнім часом саме ім'я Брока називалося серед головних претендентів на бій з українським важковаговиком, і, як заявляв сам американець, усі деталі поєдинку вони обговорили заздалегідь — сторонам залишалося тільки поставити підписи під контрактом. І ось учора вранці зі США прийшло довгоочікуване підтвердження. Бій Кличко — Брок відбудеться 11 листопада в нью-йоркському «Медісон-сквер-гарден».

      Крім захисту своїх поясів, Володя в цьому поєдинку матиме нагоду відсвяткувати відразу два ювілеї. По-перше, він проведе 50-й двобій у своїй професійній кар'єрі, а по-друге, відзначить її десятиліття.

      В активі Брока, який дебютував на профі-рингу в лютому 2001 року, — 29 безпрограшних боїв (із них 22 — нокаути). Говорячи про свого суперника, Володимир заявив: «Келвін Брок — сильний боксер. Результати його двобоїв, як на аматорському, так і на професійному рингах, свідчать самі за себе. Я усвідомлюю, наскільки Брок небезпечний і в жодному разі не хочу його недооцінювати».

      А Брок, у свою чергу, як і кожний суперник Кличка, вже взявся за звичну справу — вихваляння своєї сили перед боєм. «Коли я тільки почав займатися боксом, то сказав, що обов'язково стану чемпіоном світу у важкій вазі. І 11 листопада моя мрія нарешті стане реальністю, — заявляє Келвін Брок. — Я збираюся перемагати Володимира впевнено й видовищно. Моя перемога не буде викликати сумнівів!»

 

А ТИМ ЧАСОМ...

      Представники чемпіона світу за версією WBC Олега Маскаєва заявили про бажання боксера об'єднати всі чемпіонські пояси. Промоутер «казахського росіянина з американським паспортом» Денніс Раппапорт зазначив, що в майбутньому на Маскаєва чекає кілька дуже цікавих боїв, зокрема поєдинок із чемпіоном IBF Володимиром Кличком і чемпіоном WBA Миколою Валуєвим. Крім того, є обов'язковий претендент на титул в особі нігерійця Самуеля Пітера. Перший захист свого титулу Маскаєв збирається провести в грудні цього року в Москві, передає сайт Allboxing.Ru.