ХРОНІКА

08.09.2006
Велоспорт

      225 км третього етапу «Туру Польщі» найшвидше подолав італієць Фабріціо Гуїді з команди «Фонак» (5:28.37). Українці Володимир Білека, Юрій Кривцов, Максим Руденко та Ярослав Попович фінішували у загальній групі з часом переможця, а Богдан Бондарєв, Денис Костюк і Сергій Гончар завершили дистанцію через 3 хв. 10 сек. на початку другої сотні гонщиків.

      На наступному відрізку, позавчора, чудово проявив себе Максим Руденко. Гонщик команди «Кераміка Фламінія» виграв проміжний гірський фініш і три спринтерські відмітки, на двох інших був другим. Цей успіх дозволив йому піднятися на п'яте місце загального заліку з відставанням від лідера, Гуїді, у 10 секунд. Кривцов, Білека й Попович перебувають на 22-й, 56-й і 58-й позиціях, програючи італійцеві 17 секунд.

* * *

      Вівторок виявився вдалим днем для єдиного представника України на іспанській супербагатоденці «Вуельта» — Володимира Густова. На 11-му етапі довжиною 174 км він в умовах сильного дощу фінішував третім, вперше піднявшись на п'єдестал. На останніх метрах дистанції Густов поступився другою позицією іспанцеві Ініго Ландалусе, а на 55 секунд раніше відрізок виграв інший господар траси — Егої Мартінес із «Діскавері ченнел».

      Тріо лідерів загальної класифікації у складі іспанця Вальверде, казахстанця Кашечкіна і ще одного представника Іспанії Састре не змінилося. А Густов піднявся з 97-го місця на 71-ше, скоротивши відставання від лідерів на 14 хвилин (тепер +53.24).

Теніс

      На відкритому чемпіонаті США у Нью-Йорку жінки завершили чвертьфінальну програму. Перша ракетку турніру француженка Амелі Моресмо без особливих труднощів переграла кривдницю двох українок — росіянку Динару Сафіну (6:2, 6:3) — і тепер у півфіналі зіграє з іншою представницею Росії Марією Шараповою (3), яка у важкому двобої здолала француженку Тетяну Головін (27) — 7:6, 7:6. За друге місце в фіналі посперечаються сербка Янкович (19) і бельгійка Енен-Арден (4), котра вибила з турніру останню американку Девенпорт (10) — 6:4, 6:4.

      У чоловіків продовжує творити дива росіянин Михайло Южний — цього разу він у чвертьфіналі розбив надії на успіх другого тенісиста світу іспанця Рафаеля Надаля (6:3, 5:7, 7:6, 6:1). Суперником Южного у півфіналі буде американець Енді Роддік (9), який розібрався з австралійцем Х'юїттом (15). Також у чотирьох сетах ще один росіянин Микола Давиденко (7) змусив зачохлити ракетку британця Енді Мюррея (17). А більш іменитий представник Росії, Марат Сафін, втомився грати п'ятисетові матчі й здався німцеві Хаасу, причому в останньому сеті — на тайбрейку з рахунком 5:7.

Легка атлетика

      Міжнародний антидопінговий комітет (ВАДА) зняв обвинувачення у вживанні допінгу з американської спринтерки й стрибунки у довжину Меріон Джонс. Після того, як допінг-проба А дала позитивний результат, триразовій олімпійській чемпіонці загрожувала дворічна дискваліфікація. 30-річна Джонс заявляла, що не вживала заборонених препаратів, і позавчора, коли допінг-проба В виявилася негативною, відому спортсменку виправдали.