«Я краще волів би твою сестру!»

07.09.2006
«Я краще волів би твою сестру!»

Марко Матерацці.

      Учора пізно ввечері на стадіоні «Сен-Дені» закінчився довгоочікуваний матч-реванш учасників фіналу світової першості. Збірні Франції та Італії зустрілися у другому турі відбіркового турніру чемпіонату Європи-2008 у «нашій» групі В. Однією з головних дійових осіб цього поєдинку став футболіст, який не виходив і вже не вийде на поле, — Зінедін Зідан. Господарі були налаштовані «помститися» за свого екс-капітана, вилученого у вирішальному двобої «мундіалю» за удар головою в груди італійця Матерацці.

      Напередодні вчорашнього матчу захисник «Скуадри адзурри» Марко Матерацці нарешті дослівно озвучив, що ж він сказав Зіданові в тому скандальному епізоді на полі берлінського «Олімпіаштадіону». Нагадаємо, італієць потягнув француза за футболку, на що Зізу презирливо запропонував Матерацці віддати її після матчу. Марко за словом у кишеню не поліз і сказав: «Я краще волів би твою сестру».

      В інтерв'ю «Гадзетта делло спорт» оборонець «Інтеру» заявив, що тоді навіть не знав, чи є у Зізу сестра, а просто відповів на образу. «Я просто відповів провокацією на провокацію, — вважає відомий футбольний хуліган. — У тому, що я сказав, немає нічого хорошого, і я це визнаю. Але багато футболістів говорять на полі значно образливіші речі».

      Італієць також покритикував ФІФА, яка дискваліфікувала його на два матчі, а Зідана — на три. «Зрештою, головою вдарили мене, і мене ж дискваліфікували. Зрозуміло, мене цінують менше, ніж Зідана», — сказав Матерацці. Марко нагадав, що Зінедін уже завершив кар'єру, тому його покарання перетворилося на три дні роботи з юними футболістами, а ось Матерацці через дискваліфікацію не може зіграти принциповий матч із Францією у відборі на Євро-2008. «Заради того, щоб зіграти в середу з французами, я готовий відробити три місяці, навіть три роки!» — зізнався італієць напередодні.