Посполитий розгін

07.09.2006

      У понеділок стартував 63-й «Тур Польщі», в якому беруть участь аж семеро наших співвітчизників: Сергій Гончар («Ті-Мобайл»), Ярослав Попович і Володимир Білека («Діскавері ченнел»), Денис Костюк і Богдан Бондарєв («Інтел-екшн»), Юрій Кривцов («AG2R-Превоянс»), Максим Руденко («Кераміка Фламінія»). На першому етапі довжиною 214 м перемогу спуртом на останніх метрах здобув голландець Макс ван Хесвійк із «Діскавері» (5 год. 55 хв. 34 сек.). Першим серед українців, а загалом 33-м, на фініш приїхав Кривцов, хоча разом із ним у загальній групі перебували й Костюк, Бондарєв, Попович і Руденко.

      На другому етапі (120 км) кращий гонщик також визначився у фінішному коридорі — ним став італієць Даніеле Беннаті зі «стайні» «Лампре-Фондіталь» (2:54.49). Усі представники України завершили дистанцію у великій групі з результатом, що дорівнює часу переможця. У загальному заліку найвище серед наших розташувався Кривцов — на 29-й позиції. Лідерові загального заліку, бельгійцеві Вейландту зі стайні «Квік степ», вихованець первомайської школи, що на Миколаївщині, програє десять секунд.

      З цієї когорти українців четверо — Попович, Гончар, Кривцов і Костюк — виступатимуть за збірну України на чемпіонаті світу, що відбудеться незабаром в Австрії. Тож ці «мандри» Польщею є для них останньою перевіркою сил перед відповідальним стартом.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

      Після понеділкового відпочинку багатоденка «Вуельта» продовжила свою ходу дорогами Іспанії. Позавчора на 10-му етапі довжиною 199 км у місцевості з невеликим перепадом висот перемогу знову святкував представник казахстанської команди «Астана тім» — цього разу португалець Сержіо Пауліньйо. Він на останньому підйомі випередив на дві секунди італійця Ребелліна й іспанця Флоренсіо.

      У загальному заліку суттєвих змін не сталося. Трійку лідерів так само становлять іспанець Вальверде, казахстанець Кашечкін і ще один представник Іспанії — Састре. Українець Володимир Густов позавчора фінішував 91-м у великій групі з відставанням від переможця на 3 хв. 54 сек. У генеральній класифікації він перебуває на 97-му місці (+1 год. 7 хв. 41 сек.).