Маско, я вас знаю. Ви — Мухтар!

06.09.2006

      Захисники живої природи, всіялких комашок і тварючок, святкують чергову перемогу. Лише минулої суботи «УМ» повідомляла про те, що британські їжаки відтепер не помиратимуть у пастках «неправильних» склянок з-під морозива (бо в кришках на вимогу «грінпісівців» збільшили отвори), а сьогодні є гарна новина вже для американських кицьок та собак. Вони мають значно більші шанси вижити при пожежі!

      Нововведення стосується не всієї Америки, а лише міста Епплтон у штаті Вісконсін. Саме там, як повідомляє «Ассошіейтед пресс», пожежні машини укомплектували спеціальними кисневими масками для домашніх улюбленців. Кошти на закупівлю масок, кожна з яких коштує 49 доларів, були зібрані місцевим товариством захисту тварин.

      За словами ініціатора цього діла Елдермана Томпсона, до такого «ноу-хау» він додумався після того, як побачив в одній із місцевих газет фото пожежника, котрий робить штучне дихання кішці, врятованій із палаючого будинку. «Більшість людей ставиться до своїх мурзиків та шариків, як до членів родини. Тепер шанси, що ваша кицька чи собака не загине у вогні, значно зросли», — каже Томпсон.

      Керівництво місцевого пожежного департаменту поставилося до пропозиції з усією серйозністю, бо подумало ще й про таке: кисневі маски для котів і собак можуть врятувати не лише хвостатих квартирантів, а й їхніх власників. Адже тепер у випадку небезпеки люди знатимуть, що пожежники зможуть надати допомогу і їхнім улюбленцям також, та не лізтимуть у жар та полум’я, аби порятувати тварину від чадного газу самотужки.

      Тепер, мабуть, черга доукомплектувати пожежні машини в решті американських міст.