Грк, який «покусає» Поттера

06.09.2006
Грк, який «покусає» Поттера

Так виглядає обкладинка книжки про Грка.

      Ви ще «тащитеся» від Гаррі Поттера? Тоді ми йдемо до вас. Точніше, не ми, а Труді Стайлер, дружина відомого англійського рок-співака Стінга. Адже вона надумала замахнутися на всесвітню «поттероманію» й засобами кіно донести до широких дитячих та юнацьких мас ідеї зовсім іншого літературного героя. 51-річна пані Стайлер так уподобала дитячого письменника Джошуа Доудера та його трилогію «Пес на ім’я Грк», що придбала права на екранізацію всіх трьох книжок цієї серії.

      За твердженням Труді, з творами Доудера її познайомив 12-річний син. «Наш персонаж — це не Гаррі Поттер і не Джеймс Бонд. У цих книгах немає нічого надприродного — вони просто розповідають про героя, який відкрито виявляє свою громадянську позицію. При цьому оповідь  вельми захоплююча, а дія відбувається в екзотичних куточках нашої планети», — прокоментувала Стайлер.

      У повістях Доудера розповідається про пригоди пса з дивною кличкою Грк і його господаря Тіма Молта, якому, до речі, також 12 років. Хлопцеві й собаці доводиться боротися з диктатором в одній зі східноєвропейських країн (Білорусі?), переслідувати небезпечних злочинців у Південній Америці, чинити інші подвиги в інших країнах.

За словами Стінгової дружини, подібні книги допомагають дітям зрозуміти, що «не всі їхні однолітки живуть у безпеці й достатку». Тепер Труді хоче знайти сценариста для майбутніх фільмів. Але сама за зйомки не платитиме й навіть чоловіку калитку не потрусить. За словами Стайлер, слід шукати інвесторів, котрі захочуть забезпечити «гарний бюджет» для такого цікавого проекту.