Комедійний монумент замість допомоги сиротам?

06.09.2006
Комедійний монумент замість допомоги сиротам?

Йожеф Сабо в роздумах, що йому робити. (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

      Усі пам'ятають минулорічні висловлювання віце-президента київського «Динамо» Йожефа Сабо, коли він пообіцяв встановити пам'ятник донецькому «Металургу», якщо ця команда в чемпіонаті України відбере нарешті очки у земляків із «Шахтаря». Екстраординарна подія в донецькому дербі нещодавно сталася, і, як відомо, легендарний у минулому футболіст «Динамо» не відмовився від своїх слів. При фан-клубі столичної команди навіть створили спеціальну групу, яка розглядає пропозиції стосовно проекту майбутнього «монументу» на честь команди «Металург». Роботу цього колективу пан Сабо контролює особисто.

      А тим часом гравці донецького клубу, порадившись, вирішили звернутися до киянина із зустрічною пропозицією. Вустами свого капітана В'ячеслава Чечера вони запропонували Йожефу Йожефовичу не витрачати гроші на комедійний пам'ятник «Металургу», а передати вільні кошти тим, кому вони по-справжньому потрібні, — дітям-сиротам. На думку «металургівців», ця сума становить 100—200 тисяч у. о. Вони вже навіть знайшли конкретного адресата — донецьку школу-інтернат № 1. Чечер і Ко попросили Сабо вручити чек на суму, яку динамівець вважатиме доцільною, директорові цієї школи вже найближчої суботи, 9 вересня, перед матчем між «Металургом» і «Динамо». Донеччани ввічливо обіцяють проконтролювати витрату коштів і сподіваються, що діти оцінять жест іменитого киянина.

      Почувши цю новину, Йожеф Йожефович здивувався: «Ми можемо перерахувати гроші дітям, але йдеться про дотримання мною своєї обіцянки. Цей пам'ятник нагадуватиме «Металургу» про те, що «Динамо» своє слово тримає. Але, мабуть, хтось цього не хоче».

      Приїхати до Донецька цієї суботи пан Сабо не зможе через весілля сина, хоча й хотів би обговорити з тренером «МД» Фернандо Алонсо архітектурно-скульптурні питання. Віце-президент «Динамо» ще раз висловив готовність довести справу до логічного завершення. Тільки яким воно буде, наразі незрозуміло.

 

ДО РЕЧІ

      Матч 6-го туру чемпіонату України між донецьким «Металургом» і київським «Динамо» обслуговуватиме австрійська бригада арбітрів на чолі зі Штефаном Месснером. Цей рефері входить до так званої «другої групи» ФІФА, як і деякі українські судді. Цікаво, що при Месснері румунська «Стяуа», суперник «Динамо» в груповому турнірі Ліги чемпіонів, 26 липня обіграла словенську «Нову Горіцу» у кваліфікації Суперліги.