Мадонна у «Паніці»

05.09.2006
Мадонна у «Паніці»

Бейонс під час виступу.

      І в політиці, і в театрі, і в музиці головне — вчасно поступитися дорогою молодим. Бо є у маститих діячів, мабуть, усіх галузей така нехороша звичка: захопити Олімп і утримувати його доти, доки не знесуть униз вперед ногами. На щастя, принаймні на Заході ця тенденція вже потроху відходить у минуле. Доказом чого стала остання церемонія вручення престижної премії MTV Video Music Awards, яка пройшла наприкінці минулого тижня в Маямі.

      Ця урочиста подія, якої з нетерпінням очікують не лише в американському музичному світі (адже телеканал MTV, який її влаштовує, має свої відділення в більшості розвинених країн світу), стала холодним душем для деяких мега-зірок шоу-бізнесу. Майже всі фаворити у своїх номінаціях залишилися без призів. Так, скажімо, нагороду за «Найкращий кліп року» отримали не знамениті The Red Hot Chili Peppers, не Крістіна Агілера, не Шакіра і навіть не поп-королева Мадонна, а юні маловідомі хлопці з Лас-Вегаса: гурт Panic! at the Disco (у перекладі — «Паніка на дискотеці») з піснею I Write Sins Not Tragedies.

      Найкращою групою, знятою у відеокліпі, стали All American Reject (до речі, теж залишивши позаду «перців» із Red Hot Chili Peppers). У номінації «Найкращий співак у кліпі» не було рівних британцю Джеймсові Бланту, який аж сяяв від щастя. І хто знає, що тішило його більше: престижна нагорода чи те, що під руку його тримала прекрасна супутниця, топ-модель Петра Нємцова. Після трагічної загибелі наприкінці 2004 року свого нареченого, фотографа Саймона Атлі під час цунамі на Таїланді, Петра довго не могла забути коханого, і тільки нещодавно, завдяки любові й турботі Бланта, збагнула: життя триває, а отже, приходить і нове кохання...

      У «жіночому відео» кращою стала Келлі Кларксон. Щодо музичних стилів, то нагороди розподілилися так: у категорії ритм-н-блюз перемогла Бейонс Ноулз із кліпом на пісню Сheck On It, поп-музичний приз дістався Пінк за Stupid Girls, а серед хіп-хоперів тріумфували популярні The Black Eyed Peas із роботою My Humps.