ХРОНІКА

05.09.2006
Волейбол

      Юніорська збірна України стала бронзовим призером чемпіонату Європи, що завершився у французькому Меці. У півфіналі дівчата Віктора Перебийніса програли команді Італії в трьох партіях, а в зустрічі за третє місце здолали росіянок з таким самим переконливим рахунком — 3:0. Чемпіонками континенту стали італійки, котрі у вирішальному двобої «всуху» розібралися з хорватками.

* * *

      У «плей-оф» кваліфікації жіночого чемпіонату Європи збірна України в першому матчі поступилася на виїзді команді Словаччини з рахунком 1:3.

Легка атлетика

      У Берліні відбувся останній із шести етапів найпрестижнішої серії змагань — «Золотої ліги». У підсумку, перемоги на всіх стартах сезону здобули троє спортсменів: американці Джеремі Уорінер і Саня Річардс на дистанції 400 м та спринтер із Ямайки Асафа Пауелл (100 м). Кожен із них отримав по 250 тисяч доларів призових. Несподіванкою турніру в німецькій столиці став програш на останніх метрах дистанції 5000 м серед жінок Тірунеш Дібаби іншій ефіопці — Месере Дефар. Дібаба разом зі своїм співвітчизником і колегою по дистанції Кененісою Бекеле та панамським стрибуном у довжину Ірвіном Саладіно розбагатіли на 83 тисячі призових як атлети, котрі перемагали на п'яти етапах.

      Киянка Ірина Михальченко з результатом 1,94 м посіла п'яте місце в стрибках у висоту. Підкоривши планку на позначці 2 метри, перемогу в цій дисципліні святкувала бельгійка Тіа Хеллебо.

Бокс

      Нігерієць Самюель Пітер став обов'язковим претендентом на бій за звання чемпіона світу в суперважкій категорії за версією WBC з Олегом Маскаєвим. У суботу Пітер за рішенням суддів здолав американця Джеймса Тоні. Перемогу нігерійцеві віддали двоє суддів (116:111, 116:111), а третій кращим вважав Тоні — 112:115.