ШУкаю роль

02.09.2006
ШУкаю роль

      Навіть найвідомішим і найуспішнішим актрисам не часто випадає така честь: зіграти у фільмі про саму себе. А Елізабет Шу («Невидимка», «Покидаючи Лас-Вегас», «Святий») незабаром і справді доведеться ще раз пережити події, в яких колись вона, тоді ще 16-річна дівчина, брала безпосередню участь.

      Зйомки стрічки, яка називається «Gracie» («Дякую»), вже стартували у Нью-Джерсі. Героїнею фільму, події якого відбуваються у 1978 році, є дівчинка-підліток, котра бореться за право грати у футбол нарівні з хлопцями. Це цілком реальна історія з життя Елізабет, котра підлітком зчинила справжній скандал, намагаючись стати футболісткою. Річ у тім, що дівчинка народилася в багатій аристократичній сім'ї. Але оскільки в родині, окрім Елізабет, виховувалося ще троє хлопців (один із них — актор Ендрю Шу, який зіграв красунчика Біллі у серіалі «Район Мелроуз»), то й їхня сестра росла справжнім хлопчиськом. Разом із братами дівчинка грала у футбол, хокей і регбі, лазила по деревах, пірнала в озеро. Словом, була «своїм хлопцем». Коли ж Лізі виповнилося 15 років, трагічно загинув один із її братів, Уїлл. Це настільки вразило дівчину, що вона вирішила продовжити справу брата, який робив непогані успіхи в спорті. Так і розпочався її феміністичний марш за право грати у футбол разом із чоловiками.

      Може, ця історія і не стала б сюжетною лінією фільму, якби про неї не дізнався чоловік Елізабет Девід Гуггенгейм. Він, до речі, і став режисером картини. Продюсує стрічку один із братів Елізабет — Джон. Шу в молодості зіграє юна актриса Карлі Шредер, якій в жовтні виповниться лише шістнадцять. Ця невисока блатитноока білявка («Ліззі Магуайєр», «Бухта смерті», «Вогняна стіна») і справді схожа на юну Елізабет Шу. Ще одну головну роль виконають 43-річний Дермот Малруні («Імітатор», «Жених напрокат», «Весілля найкращого друга») та, звісно, сама Шу. Щоправда, кого зіграє 43-річна Елізабет, наразі не повідомляється. Про це ми дізнаємося уже за рік — на екрани драма «Gracie» вийде наступного літа.