Ангел чи диявол?

01.09.2006
Ангел чи диявол?

Хiзер Мiллз iде вiд Пола Маккартнi з посмiшкою.

      Щоб не плакать, я сміялась — цей запатентований Лесею Українкою спосіб, схоже, взяла на озброєння й багатостраждальна Хізер Міллз. Доля цієї, незважаючи ні на що, мужньої й цілеспрямованої жінки нелегка і неоднозначна. Ставитися до Хізер можна по-різному. Але хоч як би ви до неї ставилися, факт залишається фактом: колишня злодюжка, бродяжка, порномодель і дружина Пола Маккартні зробила себе сама, вибившись у буквальному сенсі з грязі в князі. Тепер, щоправда, пожинає здебільшого гіркі плоди свого злету. Втім, знаючи біографію Хізер, можна не сумніватися: розпачливий стан триватиме недовго, і свої нинішні сльози екс-місіс Маккартні обов'язково перетворить на  сміх.

 

Знову «ню»

      Власне, вона вже це потроху робить. Хто б іще наважився на піку «порнографічних» скандалів, коли лише найлінивіший британський журналіст не обсмоктав твоє «перчене» модельне минуле, знову роздягтися перед фотокамерою? Хізер наважилася. Щоб зайвий раз усім довести: ні свого минулого, ні своїх учинків вона не соромиться. У костюмі Єви смілива леді (хоча бундючним англійським джентельменам такий термін щодо Хізер, очевидно, не сподобався б) цього разу позувала з благородною метою: щоб посприяти... захисту тварин від жорстокого поводження. Річ у тім, що традиційний еротичний календар, для якого знімалася вегетаріанка Міллз, видає славнозвісна ПЕТА — рух «Люди за етичне поводження з тваринами». Милуватися оголеною красунею в образах відомих кінодів Голлівуду (наприклад, Мерилін Монро) охочі зможуть, починаючи з наступного року — саме тоді календар, на кожній із 12 сторінок якого постане оголена Хізер, вийде друком. Видавці сподіваються, що на тлі скандального розлучення й пов'язаних із ним подій календар розхапають вмить. І, швидше за все, не помиляються: інтерес до колишньої місіс Маккартні просто шалений...

      Це тепер про її «непристойну» юність ледве не щодня виходять «смачні» газетні розвідки, щедро оздоблені коментарями колишніх коханців і пікантними фотографіями із соромливою наліпкою «цензура» на особливо відвертих місцях. А ще десять років тому про Хізер писали й говорили тільки із захватом, розхвалюючи її мужність і добре серце. Щоправда, у той період свого життя білява благодійниця особливою відомістю похвалитися не могла. Все змінилося тоді, коли вона зустріла дуже засмученого втратою коханої дружини Лінди «бітла» Пола Маккартні. Шлюб із  майже удвічі старшим рокером зробив Хізер справжньою знаменитістю й... витяг назовні все те, про що вона хотіла забути.

      Як уже не раз розповідала «УМ», із сером Полом Хізер познайомилася наприкінці 1999 року під час однієї з благодійних акцій. І вразила самотнього «бітла» всім: і своєю подібністю до його покійної дружини, і щедрістю, і добротою, і незламністю... Звісно, обізнані люди не забарилися розповісти зацікавленому Маккартні про трагічне минуле об'єкта його зацікавлення, і це ще більше вплинуло на спрагле любові серце немолодого чоловіка. Щоправда, на той час сер Пол, очевидно, знав іще не все. А потім, коли журналісти спробували розповісти йому й решті світу «найцікавіше», як міг, захищав молоду дружину від «брудних чуток». Саме через те від 2002 року й аж до розлучення у 2006-му жодне видання не ризикувало оприлюднити повну біографію Хізер — сваритися з надзвичайно впливовим і всіма улюбленим музикантом не хотілося нікому. Зате що почалося потім... Але про це трохи згодом.

Важке дитинство

      Історія Хізер справді щемлива. Щоправда, відділити в ній зерна правди від полови дуже складно, оскільки сама героїня, її друзі, родичі, вороги й колишні коханці нерідко розповідають протилежне. Але, якщо в загальних рисах і не вдаючись до подробиць, діло було так. Хізер зростала в неблагополучній родині: її батько був гірким п'яницею й нерідко лупцював дружину та своїх трьох дітей, а мати фактично не приділяла їм уваги, надаючи перевагу спілкуванню з коханцем. Є навіть дані про те, що в дитинстві Хізер отримала неабияку психологічну травму: її разом із подружкою викрав тренер iз плавання й кілька днів протримав у себе вдома, а коли його викрила поліція, ледве не на очах у дівчаток застрелився. Що саме він зі своїми полонянками робив, історія замовчує. Але якби Хізер була сама, сидіти б їй у лапах збоченця ще довго, оскільки її батьки навіть не помітили, що донька кудись запропастилася.

      Згодом мати дівчинки таки втекла з коханцем у Лондон, і Хізер, її сестрі й брату нерідко доводилося роздобувати собі харчі, цуплячи їх у магазинах. Зрештою батько майбутньої місіс Маккартні загримів до в'язниці за шахрайство, і його доньок (син поїхав до бабусі) відправили до матері. Фіона Міллз, молодша сестра Хізер, підтверджує, що вітчим дуже погано до них ставився, особливо до старшої. Тож незабаром 13-річна Хізер втекла з дому, кинула школу й стала жити на вулиці. Жебракувала, крала те, що погано лежить, зокрема пограбувала ювелірну крамницю, куди влаштувалася на роботу...

Гаряча молодість

       А потім гидке каченя несподівано розквітло. Щиро кажучи, все це звучить аж надто у стилі попелюшки, аби бути правдою. Але не вірити теж ніби немає підстав. Словом, у 18-річному віці колишня «бомжиха» вже була довгоногою, повногрудою білявою красунею, під ноги якій буквально штабелями валилися закохані чоловіки. Вона вибрала найкращого — заможного британця арабо-грецького походження Альфі Кармаля, який і подав їй ідею спробувати свої сили в модельному бізнесі. Дані у дівчини були чудові, але все зіпсував... великий об'єм грудей. Річ у тім, що у Хізер від природи занадто широка грудна клітина, а якщо додати до цього ще й пишний бюст... На струнку в усіх інших частинах тіла дівчину не налазила жодна стандартна сукня, а отже, на подіум їй було зась. Подейкують, що тоді місіс Кармаль навіть зробила пластичну операцію — зменшила груди з розміру «Е» до розміру «С», але це, можливо, й плітки. В усякому випадку, стати «подіумною» манекенницею це їй не допомогло. Інша річ — фотозйомки.

      Тут варто зауважити, що, за твердженням численних залицяльників, коханців, чоловіків Хізер, у неї був іще один прихований, але дуже важливий як для жінки, яка не проти зробити кар'єру певним способом, талант: зітхаючи, всі її «жертви» називають білявку «секс-гіганткою». Мовляв, «цим» палка жінка могла і може займатися де завгодно, скільки завгодно й дуже винахідливо, від чого чоловіки, звісно, просто божеволіють.

      У документальній стрічці «Хізер Міллз — реальна пані Маккартні», яка вийшла у світ 2002 року, свідки розповідали, що гаряча вродливиця підробляла не лише моделінгом, а й елітною проституцією — нібито задовольняла багатих арабських шейхів за величезні гроші. І взагалі, судячи з цього фільму, єдиною метою всього життя нашої героїні були багаті чоловіки, а точніше, їхні гаманці. До слова, Пол Маккартні зробив усе, аби цю стрічку якомога швидше «поховали». А свою наречену він кохав тоді настільки, що категорично відмовився підписати з нею шлюбний контракт — мовляв, про які гроші може йтися, коли є справжнє кохання. Тепер ця необачність може йому обійтися в копієчку.

       Кармаль, дізнавшись про її інтрижку з багатим арабським дипломатом, зажадав розлучення. Однак потім не лише простив блудну дружину, а й одружився з нею вдруге — тільки наполіг на тому, аби любителька чоловіків пройшла курс психотерапії. Було це у 1989-му, а вже через якихось кілька місяців «вилікувана» Хізер знову покинула Альфі, познайомившись під час відпочинку у Словенії з красенем лижним інструктором. Саме там, у колишній Югославії, модель уперше віч-на-віч зіткнулася з війною й тим лихом, яке вона завдає мирному населенню.

Безнога зрілість.

      Так Хізер, красива, успішна й кохана, і жила — ні в чому собі не відмовляючи. Аж до 1993 року, коли трапилася подія, яка, за її власними словами, перевернула все життя: на дівчину наїхав мотоциклом п'яний поліцейський. 25-річна фотомодель з численними травмами потрапила на операційний стіл. А коли вийшла з наркозу, з'ясувала, що відтепер їй доведеться жити лише з однією ногою — іншу довелося до коліна ампутувати. Однак замість ридати з розпачу, Хізер, лежачи на лікарняному ліжку, будувала плани на подальше життя. Прощатися з модельною кар'єрою вона не збиралася. Як і з багатими чоловіками. Навпаки, тепер їй особливо потрібні гроші: не для себе — для інших. Принаймні сама Міллз запевняє, що ідея створити благодійний фонд і допомагати іншим, насамперед людям, які втратили кінцівки, прийшла їй саме в лікарні, в перші дні після трагедії.

      Станом на 1999 рік, коли вона познайомилася з Полом Маккартні, про благодійний фонд Хізер Міллз у доброчинному середовищі знали всі, а його керівниця стала представником ООН по боротьбі з протипіхотними мінами, які Хізер ненавидить лютою ненавистю — адже вони теж залишають людей без ніг...

      Із благодійною місією безнога модель об'їздила ледве не увесь світ, зокрема й чимало «гарячих точок». Саме завдяки цій тендітній, але дуже наполегливій жінці тисячі людей отримали якісні, легкі й «майже натуральні» на вигляд протези. У самої Хізер їх більше десятка: для ранкової пробіжки, занять аеробікою, катання на лижах, танців, взуття на високих підборах, босоніжок (із нафарбованими нігтями на «пальчиках») тощо. Коли репортери просто дістали місіс Маккартні, вперто фокусуючи камеру на її штучній нозі, Хізер на очах у багатомільйонної аудиторії власноруч відстібнула силіконовий протез і поставила його на стіл перед Ларрі Кінгом у його знаменитому шоу. Чим заслужила до себе ще більшу повагу, незважаючи на спроби роздути скандал із нібито неналежного використання коштів її фонду.

Скандальний розрив

      І тоді говорити дійсно перестали. Потім було бучне весілля, на яке не захотіли приїхати діти Пола, позаяк просто ненавиділи свою мачуху, в якій бачили лише кар'єристку й мисливицю за мільйонами. А Хізер нібито й справді на мільйонах не зациклювалася — хіба що стала ще більш щедро жертвувати на благодійність. І стала (чи прикидалася?) доброю, хоча й авторитарною дружиною, а згодом, народивши Полові доньку Беатріс, і матір'ю. Однак щось у них таки не складалося. Надто вже важкий характер мала молода місіс Маккартні. А її чоловік, хоч і ладен був прихилити для дружини небо, щоранку готував їй вегетаріанські сніданки й старанно масував набряклу від протеза культю перед сном, усе ж надто звик до того, що його обожнюють і опікають, як це робила Лінда...

      Кілька місяців тому Хізер довелося знову лягти на операцію — старі травми нагадували про себе. Їй знову трохи підкоротили ногу, жінка дуже погано почувалася, а Пол... поїхав на відпочинок. І жодного разу не навідався до дружини в лікарню. Тоді-то й стало ясно: подружжя на порозі розлучення.

      Пара роз'їхалася, і почалося... Тепер про те, що Хізер не лише підробляла куртизанкою, а й знімалася у порнографічних фотосесіях, відомо навіть тим, хто досі ніколи про ту Хізер і не чув. Місіс Маккартні (офіційно вона ще навіть не «екс», оскільки шлюборозривний процес тільки починається) зблідла, дуже схудла, погано виглядає й сама тягає свої валізи. Сер Пол на своєму сайті строчить одне послання за іншим, і в кожному благає журналістів і громадськість зупинитися, не обливати їх із Хізер брудом, бо ж усе, що вони за цей час понаписували — «брехня й наклепи». Недавно постарілий «бітл» звернувся по допомогу до лікарів — серце.

      Однак, кажуть, його адвокати посилено шукають новий компромат на Хiзер. Зокрема, намагаються довести той факт, що в юностi вона була повiєю...

 

ЯК ДІЛИТИ ГРОШІ?

      Спершу  Хiзер Міллз запевняла, що не претендуватиме й на копійку з 1,5-мільярдних статків (у доларах) благовірного: якщо дасть щось на дочку — спасибі, а як ні — Бог йому суддя. Але коли засмучений Пол запропонував їй «аж» 18 мільйонів відступного, не витримала (хоча згодом ця сума зросла до 50 «лимонiв», що становить менш як чотири відсотки від його майна). Між іншим, скупість Маккартні здивувала навіть його друзів: він не лише закрив їхній з дружиною спільний банківський рахунок і поміняв удома замки, а й нібито навіть надіслав «колишній» офіційного листа, де серед іншого була висловлена претензія в тому, що підла Хізер забрала з його заміського будинку три пляшки засобу для чищення.

      Отже, бути війні. Усе ще дійсне на папері подружжя найняло найкращих і дуже показових адвокатів: захисниця Пола Фіона Шелтон свого часу представляла у шлюборозривному процесі інтереси принца Чарльза, а Хізер одразу ж закликала в помічники Ентоні Джуліуса — адвоката, який на тому самому суді захищав принцесу Діану. Тож іще побачимо, хто посміється останнім.

  • Огидні і прекрасні

    У Нью–Йорку відбулася одна з найулюбленіших подій шоу–бізнесової тусовки — церемонія вручення премії MTV Video Music Awards, заснованої найпопулярнішим музичним телеканалом у світі. Уперше подію такого масштабу організували в Брукліні, і незважаючи на «непрестижний» статус цього району, дійство було справді вражаючим. >>

  • Ольга Куриленко: Мені ніколи не спадало на думку зірватися

    Цілком можливо, що за кілька років світ перестане асоціювати Ольгу Куриленко винятково з дівчиною Бонда: сьогодні вона задіяна у кількох проектах всесвітньо відомих режисерів, що дає їй надію вийти за рамки образу статичної красуні. Сміливо припускаю, що у майбутній біографії актриси буде глава, в якій описуватиметься, що змінити амплуа їй дозволила робота у фільмі дебютантки Міхаль Боганім «Земля забуття» (картина виходить на екрани кінотеатрів України 26 квітня): Ольга грає молоду жінку, яка не може забути про трагедію, що сталася в її житті під час вибуху на ЧАЕС. Актриса сама вийшла на проект маловідомої режисерки. «Від когось Ольга довідалася, що існує сценарій фільму про Чорнобиль, і зацікавилася ним, — розповідала в інтерв’ю «УМ» Міхаль. — Оскільки я знімала до цього документальне кіно, то мені не йшлося про те, щоб залучити до роботи над фільмом відомих акторів. Але коли зустрілася з Ольгою і поговорила з нею, то зрозуміла, що вона підходить на цю роль».

    Незважаючи на те, що українка працює з такими великими, як Деніел Крейг, Терренс Малік, Том Круз, їй вдається залишатися «земною». «Особливі прикмети» цієї знаменитості: скромність, виваженість, працьовитість. Хоча, можливо, у майбутньому ми дізнаємося про недитячі інтриги, завдяки яким, а не лише екзотичній красі, Куриленко пробиралася на вершини Голлівуду, проте в інтерв’ю «УМ» Оля постала саме такою. За її словами, вона не по­требує «зіркової свити»: у неї немає менеджера, асистента, водія, публіциста. «Свою кінокар’єру я будую сама. Для простої поради мені достатньо мого асистента», — стверджує Куриленко. >>

  • Ковток води

    Лікарі, які робили розтин тіла співачки Уїтні Х’юстон, виявили в її легенях воду. Така остання новина із закулісся раптової смерті американської зірки поп– та соулмузики. >>

  • Хай живе королева!

    Цьогорічна, 58–ма, церемонія вручення найвищих американських музичних нагород «Греммі», яка відбулася в Лос–Анджелесі у ніч із неділі на понеділок за київським часом, пройшла під знаком жалоби. Напередодні у своєму готельному номері була знайдена мертвою славетна співачка Уїтні Х’юстон, яка мала виступити на цій церемонії, тож вечір фактично перетворився на вшанування її пам’яті. Спершу організатори навіть думали взагалі скасувати захід, але родина Х’юстон попросила цього не робити. Проте в програму церемонії було внесено зміни. >>

  • Король переміг Цукерберга

    Цьогорічна, 83–тя, церемонія нагородження премією Американської кіноакадемії виявилася чи не найбільш передбачуваною з початку сторіччя. В усіх головних номінаціях «Оскар» отримали фаворити, та й решта переможців критиків не здивували. >>

  • Німецька ПОПелюшка

    Змагання, в тому числі й музичні, привабливі несподіванками. Цьогорічне «Євробачення» подарувало дуже симпатичний «сюрприз»: перемогу звичайної німецької дівчини, вчорашньої школярки, яка, не маючи змоги похвалитися вокальними даними чи особливим музичним талантом, підкорила Європу своєю щирістю і простотою. Німеччина стоїть на вухах і носить Лєну Майєр–Ландрут на руках, продюсер на хвилі цієї ейфорії пропонує відправити її на «Євробачення» й наступного року, а сама тріумфаторка зітхає: мовляв, усе це приємно, але коли ж їй тепер навчатися? >>