ХРОНІКА

01.09.2006
Велоспорт

      На п'ятому етапі багатоденки «Вуельта», загальна довжина якої становить 178 км дорогами Іспанії, гонщики вперше їхали в горах. І відразу в генеральній класифікації відбулося розшарування. Першим фінішу через 5 год. 2 хв. 35 сек. дістався італієць Даніло Ді Лука з команди «Лікігас», який на останніх метрах випередив словенця Янеса Брайковича з «Діскавері ченел». Третім за 7 секунд фінішну лінію перетнув молодий представник Казахстану Сергій Кашечкін («Астана тім»). Наш співвітчизник Володимир Густов завершив гонку 79-м (+14 хв. 52 сек.), а інший українець, Володимир Дюдя, — 183-м, тобто останнім (+31.27).

      Успіх трьох тріумфаторів п'ятого відрізку дозволив їм стати на чолі загального заліку, але з невеликим відривом від великої групи переслідувачів. Брайкович відстає від Ді Луки на 4 секунди, Кашечкін — на 18, іспанці Састре, Марчанте, Валверде — на 29, 35 і 36 відповідно. Густов перебуває на 79-му місці (+14.59), Дюдя — на 176-му (+33.34).

Вітрильний спорт

      У китайському містечку Циндао відбулася регата, на якій спортсмени випробували акваторію, де за два роки розіграють медалі літніх Олімпійських ігор. Серед українців найуспішніше виступили чемпіони світу у класі «49er» Родіон Лука й Георгій Леончук — вони посіли третє місце.

Хокей

      Київський «Сокіл» завершив виступ на Кубку «Спартака» поразкою з рахунком 0:3 команді вищої російської ліги — воскресенському «Хіміку».

Бокс

      Визначився з майбутнім суперником ще один чемпіон світу в суперважкій категорії. Кращий за версією WBA росіянин Микола Валуєв 7 жовтня у Чикаго зійдеться на рингу з 35-річним американцем Монті Барреттом. Скандально відомий промоутер Валуєва Дон Кінг не ризикує чемпіонським поясом свого підопічного, бо підібрав не надто серйозного суперника. Барретт посідає 10-те місце в рейтингу WBA, а Володимир Кличко відправляв його в нокаут ще шість років тому.

      А завтра звання обов'язкового претендента на бій за титул чемпіона WBC розіграють американець Джеймс Тоні та побитий Кличком-молодшим нігерієць Самюель Пітер. Нагадаємо, поясом за цією версією володіє Олег Маскаєв, котрий наразі відновлюється після виграного поєдинку з Хасімом Рахманом.